Mireia Boya i Pablo Llarena
Mireia Boya i Pablo Llarena
Madrid

Llarena a Boya: "Si vol, la processo per rebel·lió"

Boya ha dit que no li sembla just que per demanar un debat al Parlament se la processi per desobediència i a Forcadell la processin per rebel·lió per permetre'l

Actualitzat

Tensió en la compareixença al Suprem de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya amb el jutge Pablo Llarena. Mireia Boya, citada per rebre l'acte de processament per desobediència, ha exposat al jutge Pablo Llarena que no li sembla just que per demanar un debat al Parlament a ella se la processi per desobediència i a la presidenta Carme Forcadell per permetre aquest debat se la processi per rebel·lió.

El jutge Pablo Llarena ha replicat a Mireia Boya que si no hi estava conforme "si vol la processo per rebel·lió".

L'exdiputada de la CUP ha comparegut aquest dimarts al Suprem, juntament amb els exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila, -els únics que no estan acusats de rebel·lió-, perquè se'ls comuniqui el seu processament pels delictes de malversació i desobediència.

 

Vista tensa

La compareixença de Mireia Boya, fixada a les 10 del matí, ja ha començat amb retard, després que el seu advocat no tingués toga i ella arribés amb 25 minuts tard. L'exdiputada ha dit que només pensava a respondre a les preguntes del jutge i aquest li ha dit que no pensava fer-ne.

A partir d'aquest moment, ha exposat les seves consideracions al seu processament.

Boya ha posat en dubte la imparcialitat del mateix jutge Llarena, que apareix com a part en alguna de les seves interlocutòries.

"He expressat els meus dubtes sobre la parcialitat de tot aquest procés jurídic. Les interlocutòries tenen indicis de parcialitat. I li he dit que espero amb resignació una sentència que crec que ja està escrita. De fet, la interlocutòria s'assembla molt a aquesta sentència i li he dit que aquest judici és teatre, és una pantomima política, i que el veritable judici serà a instàncies internacionals."

 

 

Sobre l'acusació per desobediència, Boya ha replicat que "va ser obediència a un mandat popular" i que "el dret a l'autodeterminació està per damunt d'altres drets de la Constitució, com el de la unitat d'Espanya". Ha afegit que "s'han de canviar les lleis per fer la societat més democràtica".

També ha destacat la naturalesa assembleària de la CUP, que fa que acusant-la a ella s'acusi tot el seu partit.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicialGovern empresonatReferèndum 1-OArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut