La pancarta de la manifestació a Alcanar en contra del projecte Castor.
Imatge d'una de les múltiples protestes en contra de la plataforma durant el 2013
Barcelona

Llanos de Luna promet que es donarà tota la informació sobre el Castor

Satisfacció dels alcaldes del Montsià després de la reunió que han tingut aquest matí amb la delegada del govern espanyol a Catalunya ja que María de los Llanos de Luna els ha garantit que fins que no estigui assegurat al 100% que no hi haurà perill per a la població no es reprendrà l'activitat al magatzem de gas subterrani del projecte Castor.

RedaccióActualitzat
Després que aquest dilluns es fes una cimera per la crisi sísmica del magatzem de gas Castor convocada pel Ministeri d'Indústria, a la qual s'hi va convidat pràcticament tothom menys els alcaldes de les Terres de l'Ebre, aquest matí aquests s'han reunit amb la màxima autoritat del govern espanyol a Barcelona..

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha acudit a la reunió d'aquest dimarts amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, amb la voluntat de demanar el desmantellament de la planta d'emmagatzematge de gas coneguda com a projecte Castor davant de la costa de Castelló.

Ho ha dit en declaracions als mitjans abans de la trobada, a la qual també hi han anat l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdeu, diputats, senadors i representants d'administracions locals afectades pels moviments sísmics percebuts a la zona de Tarragona, entre d'altres.

Alcanar ha defensat la paralització de la planta argumentant que les sacsejades han arribat abans que la infraestructura entri a ple rendiment, i ha dit que si el govern espanyol creu que es tracta d'un projecte estratègic, ha de buscar una altra ubicació, després de fer els estudis pertinents per garantir que l'activitat no comporti riscos per a la població.

La reunió ha acabat amb la satisfacció dels alcaldes del Montsià després que María de los Llanos de Luna els ha garantit que fins que no estigui assegurat al 100% que no hi haurà perill per a la població no es reprendrà l'activitat al magatzem de gas subterrani del projecte Castor.

A més, eI compromís que ha agafat la delegada del govern espanyol a Catalunya, és que se'ls donarà tota la informació i els ha garantit que sabran quines són les actuacions que es fan a la plataforma Castor.
Anar al contingut