Un centenar d'activistes han aconseguit trencar el cordó policial (ACN/Nico Tomás)

Llançament de pintura i tensió amb la policia al saló immobiliari The District, a Barcelona

Un centenar d'activistes han trencat el cordó policial i han llançat pintura contra agents i assistents al saló

Redacció/ACNActualitzat

Activistes per l'habitatge s'han concentrat aquest dimecres al matí a les portes del congrés internacional The District, a la Fira de Barcelona. La protesta l'han convocada moviments com la PAH o el Sindicat de Llogateres, que ja es van manifestar en contra d'aquest saló en l'edició de l'any passat.

Un centenar de manifestants han aconseguit trencar el cordó policial dels Mossos d'Esquadra i hi ha hagut alguna batussa. També han llançat pintura contra diversos congressistes que accedien al recinte i contra els agents.

Alguns congressistes han acabat amb la roba tacada de pintura (ACN/Nico Tomás)

En aquestes imatges es pot veure la tensió que hi ha hagut en algun moment entre la policia i els manifestants:


Un congrés amb més de 200 inversors

Els activistes rebutgen un congrés que, en aquesta segona edició, té previst reunir més de 200 inversors internacionals i espera rebre al voltant de 10.000 assistents: "Els fons voltor no són benvinguts ni a la ciutat ni enlloc", ha estat la consigna que han cridat.

Hi ha hagut alguns moments de tensió entre policies i activistes (ACN/Nico Tomás)

Les entitats que defensen el dret a l'accés a l'habitatge ja van protestar l'any passat per la celebració d'aquest congrés. En aquell cas, la mobilització va acabar amb un detingut i desenes de denunciats.

Què és The District?

The District és el congrés europeu més gran del sector immobiliari, que reuneix des d'aquest dimecres i fins divendres els principals fons d'inversió mundials, i bancs per debatre sobre el negoci de l'habitatge. Abasta tots els segments del sector: habitatge, oficines, espais industrials i logístics, hostaleria i actius immobiliaris alternatius, amb la participació d'agents professionals de cada àrea de gestió d'arreu del món.

El programa del congrés planteja el debat amb diversos experts internacionals en tres eixos principals: el desenvolupament de les estructures de mercat de capitals; la transformació que viuen els diferents actius i el valor dels criteris de sostenibilitat.

Els inversos tenen oportunitat de negoci en actius tradicionals com el mercat residencial, les oficines i els hotels i a altres d'emergents com els terrenys agrícoles i els cultius d'ametlles o vins, els centres de dades, en l'àmbit de la cura de la salut, o habitatge per gent gran o per estudiants. El futur del treball híbrid i la regulació en matèria verda de la Unió Europea seran també alguns dels assumptes que s'abordaran al saló, que té el Regne Unit com a país convidat i Bilbao com a ciutat convidada.

Hi són presents fons de capital com BlackRock, J.P Morgan, Hines, Arcano, Arrow, Brookfield, Blackstone, Patrizia, Prologis, Meridia Capital, Morgan Stanley i Apollo.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut