Llamazares crida a la unitat i avisa que qui no ha fet res per la pau ara no pot "passar factures"

El coordinador general d'Esquerra Unida i president del grup parlamentari d'IU-ICV, Gaspar Llamazares, ha fet, també, una crida a la unitat de les forces polítiques com a resposta a l'anunci del trencament de l'alto el foc de ETA; un trencament que és, segons Llamazares, responsabilitat únicament de la banda terrorista. El líder d'IU, per qui no és l'hora de "passar factures", ha demanat a ANB i a l'esquerra abertzale que es desmarquin d'ETA i "no la segueixin en el seu fracàs".

Actualitzat

El coordinador general d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares, ha emplaçat la resta de forces polítiques, un cop s'ha fet públic el trencament de la treva per part d'ETA, "a mantenir i incrementar la unitat", perquè "s'ha d'apostar per un acord més gran a favor de la pau". En roda de premsa al Congrés dels Diputats, Llamazares ha apostat per un nou Pacte per la Pau per fer front a la violència i "obrir les portes a la pau". Ara "s'ha d'expressar la unitat", ha afirmat el líder d'IU.

Per Gaspar Llamazares, la banda terrorista és l'"única responsable" del trencament de l'alto el foc. I ha afegit: "Cap argument miserable ho estendrà més enllà." Llamazares ha subratllat que "no és el moment de passar factures" i ha desitjat que "ningú caigui en la temptació". En referència al PP, ha afirmat que, "qui anteposés la factura a l'acord polític de tots, quan en el seu moment no va posar res en favor de la pau", s'equivocaria. I ha sentenciat: "El que no ha aportat res al procés de pau, ara no pot passar factures".

El líder d'Esquerra Unida ha demanat que la roda de contactes del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, inclogui totes les forces polítiques, i no només el PP. Llamazares ha admès que fa uns quants dies que esperava el comunicat d'ETA i ha afirmat que la banda "va posar fi a la treva aquell dia a la T4 i és l'única responsable del fracàs i la situació actual, a causa de la seva impotència i juntament amb la incapacitat d'autonomia del moviment abertzale radical".

Pel que fa a ANB, Llamazares s'ha preguntat si s'incorporarà a la democràcia o pensa fer seguidisme de la banda terrorista, i ha emplaçat aquesta formació i l'esquerra abertzale a desmarcar-se d'ETA per "propiciar un punt d'inflexió en la política basca apostant per la pau".

Segons Llamazares, ETA és més dèbil que mai, perquè va crear "l'expectativa" de la treva i "ara la frustra". És per això que el líder d'IU creu que la banda és "menys creïble" a partir d'ara.

Anar al contingut