Lladres de trens saquegen vagons amb compres online i inunden les vies a Califòrnia
Els combois són assaltats en un punt de la xarxa ferroviària on els trens estan obligats a aturar-se(AFP)
Los Angeles

Lladres de trens saquegen vagons amb compres online i inunden les vies a Califòrnia

La companyia ferroviària Union Pacific es planteja deixar d'operar a Los Angeles davant l'increment de robatoris als contenidors dels trens

RedaccióActualitzat

Milers de paquets oberts s'acumulen a les vies del ferrocarril de Los Angeles, a Califòrnia, pel saqueig massiu dels contenidors amb paqueteria procedent del comerç electrònic pendent de repartir. Cada dia, desenes de vagons de mercaderies són assaltats en un punt de la xarxa ferroviària on els trens estan obligats a reduir la velocitat o a aturar-se.

Les companyies de comerç online més afectades pels robatoris són Amazon, Target, UPS i FedEx (AFP)

Els robatoris s'han disparat fins al punt que la companyia ferroviària nord-americana Union Pacific s'està plantejant deixar d'operar a Los Angeles. Denuncia que els assalts s'han incrementat més d'un 160 per cent en un any, sobretot els darrers mesos, coincidint amb les compres nadalenques.

La companyia ferroviària Union Pacific s'està platejant deixar d'operar a Los Angeles a causa de l'increment de robatoris als seus trens de mercaderies (AFP)

 

Lliures en 24 hores

L'empresa critica que aquest tipus de saquejos es tipifiquen com a delicte menor i que els delinqüents se senten impunes després d'una reforma legal introduïda el 2020, que permet alliberar els detinguts en 24 hores.

Segons dades de la companyia, durant l'últim trimestre del 2021, cada dia es van assaltar més de 90 contenidors als trens del comtat de Los Angeles. Union Pacific també ha denunciat un increment d'assalts al seu personal. Les companyies de comerç online més afectades són Amazon, Target, UPS i FedEx.  

La delinqüència s'ha disparat a Los Angeles amb la pandèmia i l'augment de la pobresa (AFP)

 

Pobresa i coronavirus

Tot i que els contenidors van tancats, els lladres aconsegueixen obrir-los i des de dins fer el triatge de paquets que s'emporten i dels que llencen a les vies. Les imatges del mar d'embolcalls trencats i caixes descartades, que mai seran entregades, s'ha fet viral.

La delinqüència a Los Angeles s'ha incrementat des de l'aparició de la pandèmia del coronavirus, que ha repercutit directament en l'augment de la pobresa a la ciutat.

Mar de paquets descartats i destrossats després dels saquejos de trens (AFP)

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut