El compte de l'huracà Irene a Twitter.
El compte de l'huracà Irene a Twitter.
Raquel López Viernes

L'"Irene" es converteix en el primer huracà a tenir compte propi al Twitter

"No vull fer mal a ningú". Així es presenta al Twitter l'"Irene", l'huracà més famós dels últims dies que ara també s'ha convertit en el primer fenomen d'aquest tipus a tenir un compte propi a la xarxa social. En només unes hores, la iniciativa, impulsada i gestionada des de l'Ajuntament de Nova York, ha sumat més d'11.000 seguidors.

Actualitzat
L'huracà "Irene" continua marcant l'actualitat informativa. Després d'un cap de setmana intens, en què finalment ha passat per Nova York amb més moderació de la que s'esperava, l'"Irene" ha encetat la setmana despertant un dia més una forta expectació mediàtica.

El primer huracà 2.0

L'interès que ha suscitat i la seva repercussió han estat tan grans, que fins i tot s'ha creat un compte al Twitter per informar minut a minut de la posició de l'huracà i la seva evolució.

A banda de l'etiqueta #Irene, que ha corregut com l'escuma entre milions de piulades d'arreu del món, l'Ajuntament de Nova York ha obert un compte propi de l'huracà on és el mateix "Irene" el que explica en primera persona qualsevol novetat sobre el tema.

Un compte que s'ha convertit en tot un èxit i que en poques hores ja té més d'11.000 seguidors i més de mig miler de piulades.

Amb una activitat intensa, @Irene recull des de la seva curiosa presentació: "Ei, sóc l'Irene. L'huracà", fins a una declaració d'intencions en la qual assegura que "no vull fer mal a ningú", passant per diversos consells per superar el seu pas sense problemes com ara: "Que tothom busqui un lloc segur, que descanseu i que proveu de mantenir-vos secs".

Tot plegat acompanyat de piulades amb un marcat to humorístic com ara "És la meva primeva vegada a Kitty Hawk. Algú sap on és el Museu Wright Bros.?", "Cape Lookout no s'assembla gaire a la foto del catàleg que em va donar el meu agent de viatges, però continua sent una ciutat encantadora" o "De moment no he causat gaire mal als Estats Units. Creuaré els dits, però no puc prometre res".

Algunes veus crítiques

Malgrat que en general la iniciativa ha tingut una bona acollida entre la majoria dels usuaris de Twitter, no tothom l'ha aplaudida. Alguns, fins i tot, hi han piulat en contra, sobretot questionant l'estil dels tuits que s'hi han publicat.

Les veus més crítiques asseguren que no es pot fer broma ni vanalitzar sobre un tema tan seriós, un atac davant del qual @Irene s'ha defensat assegurant que s'ho pren del tot seriosament, però que de vegades "una mica d'humor no fa mal".
Anar al contingut