El primer ministre iraquià, Haider al-Abadi, només accepta l'anul·lació del referèndum del Kurdistan (Reuters)
El primer ministre iraquià, Haider al-Abadi, només accepta l'anul·lació del referèndum del Kurdistan (Reuters)
Bagdad

L'Iraq exigeix l'anul·lació del referèndum d'independència del Kurdistan

El govern del Kurdistan iraquià es va limitar a suspendre aquest dijous el resultat del referèndum per "obrir un diàleg", però Bagdad ha dit que no n'hi ha prou

RedaccióActualitzat

El govern de l'Iraq rebutja la suspensió dels resultats del referèndum d'independència del Kurdistan iraquià. Bagdad exigeix l'anul·lació d'aquests resultats. Ho ha afirmat el primer ministre iraquià, Haider al-Abadi, en un comunicat: "Acceptarem únicament l'anul·lació del referèndum i el respecte a la Constitució."

Aquest dimecres, l'executiu kurd va proposar "congelar els resultats" del referèndum de fa un mes per "obrir un diàleg" dins de la Constitució i per establir una treva i evitar l'escalada militar.

Al-Abadi, que en aquests moments està fent una visita oficial a l'Iran, ha lamentat que les autoritats kurdes fessin la consulta mentre el govern de l'Iraq estava concentrat en l'ofensiva contra Estat Islàmic i que ignoressin les seves crides per desconvocar-la. Com a resposta a la cita electoral, l'executiu iraquià va llançar el dia 16 una campanya militar per recuperar territoris disputats amb les autoritats kurdes al nord del país.

Mentrestant, les milícies xiïtes iraquianes Multitud Popular, que tenen el suport de l'Iran, han anunciat que aquest dijous faran una ofensiva contra l'exèrcit kurdoiraquià a la zona fronterera entre l'Iraq, Síria i Turquia. L'operació pretén recuperar la població de Fish Jabur, situada en aquesta triple frontera, que ara controla el president kurd, Masud Barzani.

ARXIVAT A:
KurdistanKurds
Anar al contingut