Bagdad

L'Iraq celebrarà eleccions legislatives el 21 de gener

Les eleccions legislatives de l'Iraq se celebraran el dia 21 de gener. Ho ha anunciat el cap de la comissió electoral, que ha explicat que la data s'ha endarrerit a causa del retard d'una llei electoral sobre les regles de l'escrutini que finalment es va aprovar ahir. De tota manera la data encara ha de ser aprovada pel president de l'Iraq, Jalal Talabani, i dos vicepresidents. Les eleccions s'havien de celebrar en un primer moment el 16 de gener, però els parlamentaris no es van posar d'acord sobre el procés electoral fins ahir a la ciutat de Kirkuk, la ciutat que els kurds consideren la seva antiga capital.

Actualitzat
L'Iraq organitzarà el 21 de gener les primeres eleccions legislatives després de l'esclat de violència que va començar a ensangonar el país ara fa tres anys. Els comicis, en principi, haurien de ser els últims que se celebrin sota supervisió de l'exèrcit nord-americà després de la caiguda del règim de Saddam Hussein el 2003.

Això, després que els diputats han forçat l'aprovació d'una llei electoral que permet un nou escrutini en una atmosfera totalment diferent de la del desembre del 2005. L'aprovació de la llei electoral ha estat ben rebuda pel secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, que ha afirmat que el nou escrutini contribuirà al "progrés polític de l'Iraq".

Mentrestant, la violència s'ha reduït visiblement a la zona. Després de registrar una mitjana de fins a 63 morts al dia el 2006, la xifra ha caigut dràsticament fins al voltant dels 10 morts diaris.

Anar al contingut