Teheran

L'Iran posa en marxa més de 6.000 noves centrifugadores nuclears

L'Iran ha celebrat el Dia Nacional de la Tecnologia Nuclear amb l'anunci que es posaran en marxa més de 6.000 noves centrifugadores. El president iranià, Mahmud Ahmadinejad, ho ha anunciat durant una visita a la central de Natanz, al centre del país, on no ha precisat quantes d'aquestes centrifugadores ja s'han instal·lat. L'anunci suposa un nou desafiament del règim iranià als països rics, que li demanen que aturi la producció d'energia nuclear perquè sospiten que té finalitats militars. Tant la Casa Blanca com el govern britànic han lamentat que l'Iran hagi ignorat les peticions de la comunitat internacional.

Actualitzat
"Avui ha començat el procés d'instal·lació de 6.000 centrifugadores noves", ha indicat el president iranià des de la planta de Natanz. Mahmud Ahmadinejad ha defensat les finalitats industrials de l'enriquiment d'urani i ha afegit que aviat hi haurà "més bones notícies" en relació amb aquest desenvolupament. "L'Iran ha trobat un estatus adequat a l'escena internacional", ha dit Ahmadinejad, que s'enfronta a noves sancions per part del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Precisament, les màximes potències internacionals s'han de reunir el 16 d'abril per parlar del tema. La Casa Blanca ja ha lamentat que Teheran "continuï violant les nombroses resolucions del Consell de Seguretat", Londres ha subscrit la queixa i França ha avisat que es podrien ampliar les sancions econòmiques contra el país, tot i que ha defensat el diàleg com a via de solució al conflicte.
La jornada de la Tecnologia Nuclear commemora l'inici de l'enriquiment d'urani per part de l'Iran, el 9 d'abril del 2006.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut