Nova York

L'Iran no suspendrà el seu programa nuclear malgrat les "intimidacions" de l'ONU

El ministre d'Afers Exteriors de l'Iran, Manuchehr Mottaki, ha manifestat que la resolució adoptada pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides amb la imposició de noves sancions contra el seu país va més enllà dels objectius del seu programa nuclear i ha assegurat que la "intimidació" no farà canviar l'actitud del seu govern.

Actualitzat

En la seva compareixença davant el Consell de Seguretat, en la sessió en què s'ha adoptat per unanimitat el document, Mottaki ha criticat les "coercions" que han rebut els membres d'aquest organisme executiu per a l'adopció de la resolució, en el que ha considerat una "confabulació".

"Perquè la confabulació semblés legítima, els instigadors de la resolució primer van manipular l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica i, després, s'han aprofitat de la seva influència econòmica i política per pressionar el Consell de Seguretat", ha afegit.

Mottaki també ha insistit que la resolució castiga tots els iraquians i que els objectius van més enllà de les seves preocupacions per la no-proliferació d'armes nuclears. "La resolució s'ha allunyat dels propòsits que clamaven els patrocinadors i, amb les seves mesures contra les institucions de defensa, econòmiques i educatives del país, estan perseguint objectius més enllà del programa nuclear iranià", ha assenyalat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut