Teheran

L'Iran inicia una sèrie de maniobres militars amb míssils de llarg abast i tensa la corda amb Occident

La Guàrdia Revolucionària iniciarà una sèrie de maniobres militars amb "un gran nombre de míssils", segons ha informat l'exèrcit de l'Iran. Malgrat la forta pressió internacional que hi ha ara mateix sobre aquest país pel descobriment d'una segona planta d'enriquiment d'urani, l'Iran ha decidit fer una demostració de força bèl·lica llançant diversos míssils que poden arribar a objectius més llunyans de 2.000 quilòmetres.

Actualitzat
L'exèrcit no se n'amaga pas, i ha justificat aquestes maniobres per "provar els programes de defensa" i "exercir la capacitat de dissuasió" de l'armament iranià. De fet, els últims dies el govern d'Ahmadinejad ha organitzat diverses mostres públiques del seu armament davant del mausoleu del fundador de la República Islàmica, l'aiatol·là Homeini.

L'Iran està subjecte a un embargament internacional d'armes des que el 1980 va iniciar la guerra amb l'Iraq, que va durar vuit anys. Aquest embargament va fer que l'Iran comencés a produir el seu propi armament a gran escala, i malgrat les sancions de la comunitat internacional, aquest pla de rearmament és més viu que mai.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut