Teheran

L'Iran engega les centrifugadores per incrementar la producció d'urani enriquit

La república islàmica afirma que té capacitat per enriquir urani per sobre del límit del 20%

RedaccióActualitzat

L'Iran ha començat a detallar els seus plans per trencar amb els compromisos internacionals en matèria nuclear.

El portaveu de l'Organització de l'Energia Atòmica iraniana, Behrouz Kamalvandi, ha explicat que posen en marxa noves centrifugadores de tecnologia avançada per enriquir urani. Aquest seria el tercer pas en la reducció dels compromisos nuclears assolits el 2015. El mes de juny, l'Iran ja va amenaçar d'augmentar el nivell d'enriquiment de l'urani.

En concret, es posaran en funcionament una vintena de centrifugadores IR-4 i vint centrifugadores més IR-6, segons va detallar en roda de premsa el portaveu iranià.

Kamalvandi assegura que l'Iran té tot el dret a retirar-se de l'acord nuclear perquè l'altra part, els Estats Units, no està complint les seves obligacions. També ha advertit que la república islàmica té capacitat per enriquir urani per sobre del límit del 20%, tot i que, de moment, no tenen intenció de fer-ho.

Aquestes declaracions se sumen als anuncis fets aquesta setmana pel govern iranià en el sentit que volen incrementar les reserves d'urani enriquit per sobre del límit dels 300 quilos fixat pel tractat internacional del 2015.

El portaveu iranià ha assegurat que ja han informat oficialment l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) de la seva intenció de tornar a enriquir urani a curt termini.

ARXIVAT A:
Iran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut