El líder suprem Ali Khamenei
El líder suprem Ali Khamenei

L'Iran diu que no renegociarà l'acord nuclear amb els EUA

El líder suprem respon Trump poc abans que de donar a conèixer una nova generació de míssils balístics

Actualitzat

L'Iran ha respost a l'oferiment dels Estats Units de tornar a negociar l'acord nuclear amb un no. El líder suprem Ali Khamenei ha dit que "no hi haurà cap guerra", però tampoc hi haurà negociacions:

"No hi haurà cap guerra i mai negociarem amb els Estats Units. [...] Respondrem amb molta força si es fa la guerra contra nosaltres, però mai la començarem."

Les declaracions han estat fetes poc abans que el govern iranià donés a conèixer una nova generació de míssils balístics. Són de curt abast, no poden arribar a tocar cap capital veïna i, per tant, no incompleixen l'acord firmat amb la comunitat internacional.

El ministre de Defensa, Amir Hatami, ha dit que augmentaran "el poder de defensa" si la pressió a l'Iran persisteix:

"La nostra voluntat de potenciar el poder de defensa en tots els àmbits augmentarà si la pressió sobre l'Iran es manté."

 

Però el gest ha estat una declaració d'intencions: qui ha trencat l'acord són els Estats Units, insisteixen des de Teheran, i per això es neguen a reformular-lo.

Washington ha reimposat les sancions a Teheran que Obama va aparcar el 2015. Estan centrades en les transaccions financeres i el comerç de matèries primeres.

Els Estats Units van advertir que l'única manera d'evitar les sancions era amb la negociació d'un acord nuclear més dur. Les autoritats iranianes ja havien rebutjat la proposta, però aquest dilluns ho ha fet públic Khamenei.

ARXIVAT A:
IranTrump
Anar al contingut