Teheran

L'Iran allibera més d'un centenar d'opositors a Ahdmadinejad

Les autoritats de l'Iran han alliberat més d'un centenar de manifestants detinguts en les protestes postelectorals. El president del país, Mahmud Ahmadinejad, ha demanat, a més, que abans del 7 d'agost quedin en llibertat tots els arrestats que no tenen cap acusació greu. Ahmadinejad ha fet la petició per carta al cap del poder judicial, instant-lo a ser compassiu en nom de l'islam i a aplicar la mesura aviat. Les autoritats del país, però, no han donat permís a l'oposició per fer una cerimònia en memòria de les víctimes mortals que, segons un membre de la comissió parlamentària de justícia, són una trentena.

Actualitzat
Ahmadinejad ha acusat "els grups polítics interiors" d'haver incitat "amb el suport i la propaganda d'enemics estangers" les manifestacions després dels últims comicis. Es calcula que en la revolta popular contra el que l'oposició denuncia que és un frau electoral van ser detingudes entre 1.000 i 2.000 persones, de les quals 200 encara estan detingudes.

Els candidats que competien amb Ahmadinejad per la presidència, Hussein Moussavi i Mehdi Karoubi, reclamaven poder fer una cerimònia de record "en nom dels compatriotes que van perdre la vida" en els aldarulls. Durant l'acte, prohibit pels conservadors al poder, estava prevista una audició silenciosa de versos de l'Alcorà, sense cap discurs per part dels polítics.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut