Teheran

L'Iran afirma haver provat amb èxit el Shahab 3, capaç d'arribar a Israel

L'Iran assegura que ha llançat "amb èxit" el Shahab 3, un míssil que disposa d'un radi d'acció de 2.000 quilòmetres, capaç d'impactar a Israel, país rival del règim islàmic. L'assaig d'aquests projectils, que són l'estrella del programa balístic iranià, suposa un nou desafiament a la comunitat internacional després que aquest diumenge Teheran ja va provar míssils de mitjà abast.

Actualitzat
Aquest test de la Guàrdia Revolucionària iraniana, el cos d'elit de l'exèrcit d'aquest país, ha desfermat la polèmica, tot i que no és excepcional, i a més, arriba en un moment delicat, tres dies després que se sabés que l'Iran té una altra planta nuclear.

Tot plegat provoca encara més dubtes sobre les intencions de l'Iran, que tot i això parla de pràctiques "defensives" que tenen com a objectiu "comprovar el grau de desenvolupament tècnic del programa de míssils i mantenir i elevar el poder de dissuasió.

Teheran es veurà les cares amb Occident dijous a Ginebra per parlar del programa atòmic. Divendres passat, però, els governs dels Estats Units, la Gran Bretanya, Alemanya i França van demanar el desmantellament de la planta nuclear que s'acaba de posar en marxa.

Les maniobres de l'Iran coincideixen també amb la celebració del Yom Kippur a Israel, la festa jueva del penediment i del perdó.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut