Madrid

L'IPC puja un 0,3% al setembre i situa la taxa interanual en el nivell més alt des del desembre del 2006

L'índex de preus al consum, l'IPC, ha pujat un 0,3% el mes de setembre, cosa que ha fet créixer 5 dècimes la taxa interanual a Espanya, fins al 2,7%, el nivell més alt des del desembre del 2006. En el cas de Catalunya, l'increment ha estat d'un 0,2% i la inflació interanual s'ha situat en el 2,9%. La pujada de l'IPC es deu principalment a l'encariment del vestit i el calçat, després de les rebaixes de l'estiu, i dels aliments i begudes no alcohòliques i el transport.

Actualitzat

La taxa interanual catalana (últims dotze mesos) és la més alta de l'Estat, juntament amb la del País Valencià o Múrcia, dada a la qual han contribuït el vestit i el calçat, amb un augment d'un 2,9% en els preus. En canvi, ha fet de contrapès la baixada d'un 2% del sector de l'oci i la cultura. També s'ha reduït set dècimes el cost d'hotels i restaurants.

Per demarcacions, l'IPC ha augmentat dues dècimes a Barcelona i a Girona aquest mes. A Lleida l'augment ha sigut de quatre dècimes i a Tarragona, de tan sols un 0,1%. La taxa interanual la segueix encapçalant Barcelona, amb un 2,9%, seguida per Girona i Lleida, amb un 2,8%, i Tarragona, amb un 2,7%.

Anar al contingut