Madrid

L'IPC es manté invariable al 0,1% a Catalunya, mentre que al conjunt de l'Estat cau una dècima a l'octubre

Catalunya és una de les quatre comunitats que tenen aquesta taxa en positiu, mentre que al conjunt de l'Estat els preus han baixat una dècima els 12 últims mesos

RedaccióActualitzat

La inflació s'ha mantingut invariable a Catalunya el mes d'octubre. La taxa continua positiva, al 0,1%. De fet, només hi ha quatre comunitats amb aquest indicador en positiu: les Balears, la Rioja i el País Basc, amb un 0,2%, i Catalunya. Els capítols que més s'han abaratit l'últim any són les comunicacions i l'oci i la cultura; per contra, el que més s'ha encarit són les despeses lligades a l'habitatge i a l'ensenyament.

Al conjunt de l'Estat, en canvi, l'índex de preus de consum ha baixat un 0,1% respecte a fa un any, un descens que s'ha moderat arran de l'augment del preu dels llegums, les fruites i les hortalisses fresques, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Així, doncs, es confirmen les dades que va avançar el mes d'octubre, amb una taxa que millora una dècima la registrada al setembre.

En el comportament de l'IPC d'octubre a l'Estat també hi ha influït el preu de la vivenda, que ha augmentat un 1,3% i empitjora així nou dècimes respecte del setembre, arran de l'abaratiment de l'electricitat respecte de l'encariment de fa un any.

Tot i això, els preus ja sumen quatre mesos de caigudes a tot l'Estat, després del -0,3%, el -0,5% i el -0,2% del juliol, agost i setembre, respectivament. Es tracta de la sisena vegada en 13 mesos que els preus mostren taxes interanuals negatives.

Per la seva banda, l'índex de preus al consum harmonitzat s'ha situat a l'octubre en el -0,2%, una dècima per sobre de la taxa anual registrada al setembre.

Anar al contingut