Madrid

L'IPC avançat cau tres dècimes a l'agost i se situa en l'1,5%

La inflació interanual ha caigut a l'agost tres dècimes respecte al passat mes de juliol, segons l'indicador avançat de l'Índex de Preus de Consum que ha difós l'Institut Nacional d'Estadística. La inflació se situa, doncs, en l'1,5% en el cas que es confirmi, el 12 de setembre.

RedaccióActualitzat
La inflació interanual ha caigut a l'agost tres dècimes respecte al passat mes de juliol, segons l'indicador avançat de l'Índex de Preus de Consum que ha difós l'Institut Nacional d'Estadística. La inflació se situa, doncs, en l'1,5% que, en el cas que es confirmi aquest indicador el 12 de setembre, suposaria que l'IPC ha baixat per segon mes consecutiu després de dos mesos a l'alça.

A l'abril, l'IPC estava en l'1,4% després d'haver baixat respecte al març un punt percentual. Al maig, es va trencar la tendència a la baixa i va créixer tres dècimes, fins a l'1,7%. Al juny és quan va registrar la pujada més gran, fins al 2,1%, mentre que al juliol va caure tres dècimes i se situava en l'1,8%, el mateix descens que a l'agost, que s'ha situat en l'1,5%.

La baixada de la inflació té l'origen, sobretot, en el fet que els preus dels carburants i lubricants han pujat menys aquest mes, que l'agost de l'any passat.

L'INE també ha publicat l'indicador avançat de l'IPC harmonitzat, que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode a tots els països de la zona euro. Segons aquest indicador, la inflació interanual se situa a l'agost en l'1,6%. Si es confirma, suposarà una baixada de tres dècimes respecte al mes passat. L'IPCA mensual també avança un augment del 0,3% aquest mes.
Anar al contingut