Linxen, cremen i disparen contra una figura de Puigdemont en un poble de Sevilla
Coripe

Linxen, cremen i disparen contra una figura de Puigdemont en un poble de Sevilla

El president Torra ha anunciat que presentarà denúncia per un acte "intolerable" i que li provoca un "fàstic extrem"

RedaccióActualitzat

El poble de Coripe, a Sevilla, té una tradició per Setmana Santa. En diuen la Crema de Judes, i cada any l'AMPA de l'institut del poble escull un personatge per fer-ne un linxament públic. Aquest any, han elegit el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En unes imatges que han corregut com la pólvora per la xarxa, es pot veure com passegen pel poble la figura de Puigdemont i finalment el pengen en un arbre, li disparen diversos trets, un dels quals al rostre del ninot, i el cremen.


En les imatges es pot veure com la policial municipal revisa la munició i les armes dels caçadors de Coripe que acabaran disparant a Puigdemont.

La desfilada i l'acte d'afusellament s'han fet mentre es llançaven insults contra el president Puigdemont i davant de nombrosos nens.

El president Puigdemont ha explicat que li han arribat les imatges quan estava amb la seva família:


Poc després, en un fil de Twitter, Puigdemont ha assegurat que l'acte és "una orgia de violència desfermada" contra el que representa i ha vinculat el PSOE a un acte "d'odi visceral i inhumà":




Denúncia de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ja ha anunciat que la Generalitat presentarà una denúncia. Assegura que l'acte és "intolerable" i que li provoca un "fàstic extrem":


Els serveis jurídics del govern ja estudien el cas i dimecres el consell executiu aprovarà presentar denúncia per delicte d'odi.

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha criticat l'acte i ha fet una referència a la justícia espanyola: "Després diuen que hi hauria garanties."


Dos anys de polèmica

La polèmica no és nova a Coripe. L'any passat l'ONG Moviment contra la Intolerància va denunciar la "festa" perquè la persona linxada era la presumpta assassina del nen Gabriel. Llavors, l'alcalde, el socialista Antonio Pérez, es va disculpar amb la família del nen. L'explicació augurava la decisió d'aquest any: em pensava que "el cremat seria Puigdemont".

El Diumenge de Resurrecció és tradició fer a Coripe la Crema de Judes, un linxament públic d'un ninot que representa un personatge conegut que hagi fet una mala acció l'últim any. La tria del personatge la fan les famílies dels alumnes de segon d'ESO de l'institut del poble per recollir fons per al viatge de final de curs.

La Crema de Judes està declarada d'interès turístic nacional.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés català
Anar al contingut