Els camps de Xinjiang tenen torretes i murs defensius, tot i que la Xina diu que són centres d'educació
Els camps de Xinjiang tenen torretes i murs defensius, tot i que la Xina diu que són centres d'educació

L'interior de Xinjiang, assenyalat per la repressió als uigurs a la Xina

Un equip de TV3 entra en una zona d'accés limitat per la forta presència policial a Xinjiang, denunciat per les violacions dels drets humans als uigurs i altres minories musulmanes

RedaccióActualitzat

La Xina fa front a acusacions de violacions dels drets humans a Xinjiang per la repressió contra els uigurs i altres minories musulmanes. El govern xinès respon que lluita contra l'amenaça islamista amb escoles de formació professional. Malgrat els seguiments policials, l'equip de TV3 a Pequín s'hi ha desplaçat fora de les visites oficials organitzades per als mitjans estrangers.

Xinjiang és una regió amb seguretat reforçada. La policia és omnipresent. Per arribar als centres d'internament cal fer-ho amb coordenades de satèl·lit, perquè el punt d'entrada està esborrat dels mapes.

Aquest és el viatge que ha fet el corresponsal de TV3 a Pequín, Francesc Canals, al cor dels edificis de reeducació de les minories musulmanes:

Grups pro drets humans denuncien que al Xinjiang hi ha uns 360 centres d'internament i reeducació. Se sospita que hi estant tancats o hi han passat 1,5 milions de uigurs i membres d'altres minories musulmanes. Pequín diu que aquí els joves hi aprenen mandarí i un ofici per evitar que caiguin en les xarxes jihadistes.

Persones que hi han passat i han aconseguit escapar de la Xina asseguren que els interns són víctimes de tortures, violacions, fins i tot d'esterilitzacions forçoses i que molts acaben sent reubicats en feines de treball esclau.

Les càmeres de Tv3 han gravat els centres de reeducació del Xinjiang:

ARXIVAT A:
XinaDrets humans
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut