L'intent de boicot a Álvarez de Toledo a la UAB i els llaços grocs d'Arrimadas
Les candidates del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, i Ciutadans, Inés Arrimadas, aquest dijous a la UAB i al Parlament

L'intent de boicot a Álvarez de Toledo a la UAB i els llaços grocs d'Arrimadas

Les candidates del PP i Ciutadans protagonitzen dues imatges impactants a poques hores de l'inici oficial de la campanya del 28A

RedaccióActualitzat

Aquest dijous, i poques hores abans que comenci oficialment la campanya electoral de les eleccions generals del 28A, l'activitat d'alguns dels candidats ha generat polèmica i fins i tot incidents.

 

És el cas de Cayetana Álvarez de Toledo, que encapçala la llista del PP per Barcelona: unes 200 persones s'han manifestat a la Universitat Autònoma de Barcelona contra la seva participació en un acte.

 

Els manifestants han intentat impedir que pogués arribar a la Sala Teatre, on es feia l'acte, però només han aconseguit endarrerir-lo.

La candidata del PP no ha estalviat qualificatius per definir els manifestants:

"Marrecs, totalitaris, ‘pijos', reaccionaris, subvencionats, consentits que pretenen segrestar aquesta universitat. Ni un pas enrere per part nostra."

La periodista i política ha afegit recomanacions per als manifestants: els ha dit que vagin a la biblioteca, perquè aprenguin, ha dit, que "existeixen diferències, opinions diverses, que això és la democràcia".

 

 

Salutació feixista

En alguns dels vídeos gravats durant l'incident es pot veure com una de les persones que anava en direcció a la Sala Teatre acompanyant la política del PP fa una salutació feixista un cop ha superat els manifestants:

 


Casado: "Kale borroka dels totalitaris independentistes"

El president i candidat a la presidència del govern del PP, Pablo Casado, ha qualificat l'incident de "manca de llibertats" i de "kale borroka" dels "totalitaris independentistes":

 


En un acte a València Casado ha afegit qualificatius a l'incident: ha dit que és un "apartheid" de "violència i intimidació", i ha afirmat: "com a president ho pararé".

Sense fer referència a Álvarez de Toledo, una altra de les caps de llista al Congrés per Barcelona, Inés Arrimadas, ha condemnat "les imatges esgarrifoses" obra de "comandos feixistes separatistes":

 



Arrimadas: "Apunti'm a aquesta llista negra"


Precisament la mateixa Arrimadas ha protagonitzat aquest dijous una altra imatge cridanera al Parlament en un dels seus últims plens com a cap de l'oposició.

La líder de Ciutadans ha mostrat un manyoc de llaços grocs, i ha reptat el director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, Adam Majó, que l'afegeixi a una suposada "llista negra":

"Apunti'm a mi a aquesta llista negra perquè aquest són alguns dels llaços que he tret, juntament amb els meus companys, als carrers, als parcs i als espais públics de Catalunya."

Ho ha dit durant una moció del PP que volia que el Parlament reclamés el cessament de Majó. Aquesta moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de JxCat, ERC, la CUP i Catalunya en Comú-Podem.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AInés ArrimadasPPCayetana Álvarez de Toledo
Anar al contingut