Madrid

L'Institut Nacional de Meteorologia considera que la temperatura està "dins de la normalitat"

Les imatges estiuenques que es repeteixen en els últims dies no són motiu d'alarma. En els darrers tres mesos s'han registrat temperatures un 1,7% més altes que la mitjana i, segons l'Institut Nacional de Meteorologia, aquesta és una situació que està "dins de la normalitat". Els termòmetres assenyalen el mes de gener passat com el sisè més càlid dels darrers 37 anys al conjunt de l'Estat, tot i que les dades que realment preocupen són les pluviomètriques, ja que la sequera d'aquest hivern és extrema, especialment a Catalunya.

Actualitzat
Fa calor, el mercuri i la gent en banyador a les platges ho corroboren, però potser ens hem d'anar acostumant a aquests estius en ple hivern. Les dades de L'Institut Nacional de Meteorologia situen en un 1,7% l'augment de la temperatura mitjana durant el mes de gener, que el converteixen en el sisè més calorós des del 1971.

No obstant, des de l'INM treuen importància a la situació assegurant que la temperatura d'aquest període "entra dins de la normalitat", i que només es pot dir que ha estat un mes de gener "lleugerament" calorós. A Catalunya, la comparativa de dades meteorològiques respecte a l'any 2007 es pot consultar per comarques i municipis des d'aquest servei del Meteo.cat.

Any molt sec

L'any hidrològic, que va començar el mes d'octubre passat, està molt lluny de la situació de normalitat. Tot i que el mes de gener en l'àmbit estatal s'ha acostat a la mitjana, en els darrers quatre mesos ha plogut un 42% menys.

L'evolució de la situació meteorològica, així com les experiències i fotografies dels lectors del 3cat24.cat, es poden seguir des del blog d'El temps amb nom i cognom.
Anar al contingut