Una classe amb alumnes separats i la mestra amb mascareta
Amb mascareta a classe durant la reobertura (ACN/Gemma Sánchez)

L'inici de curs es manté per al 14 de setembre en un context de Covid com l'actual

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ho ha assegurat durant la presentació d'un pla de xoc per pal·liar els efectes del coronavirus als centres amb més complexitat

RedaccióActualitzat

Missatge de calma del conseller d'Educació davant la tendència a a l'alça actual de persones contagiades per Covid-19. Josep Bargalló ha assegurat que, si el 14 de setembre ens trobéssim en un moment similar a l'actual, les escoles continuarien endavant el calendari escolar com està establert i no endarreriran la data d'inici.

"Preveiem que el setembre hi hagi un grau de confinament tal com perquè les escoles no puguin obrir? No ho preveiem."

El conseller ha reconegut la "incertesa" associada a la pandèmia i el fet que un mes i mig és molt de temps, però ha apuntat que s'han matingut actius casals i llars d'infants en les zones amb restriccions. Tot i així, ha reconegut que han d'estar "preparats" per prendre mesures "diferents" si fos necessari:

"Estem en disposició d'aplicar allò acordat, però també d'aplicar un pla B o un pla C".

 

Bargalló ha afegit que, en una situació epidemiològica com l'actual, amb rebrots i mesures restrictives en algunes zones, "res no indica" que s'haguessin de prendre mesures diferents a les acordades i amb les quals treballen els centres, sobretot pel que fa l'obertura el 14 de setembre.

El conseller ha explicat que se seguiran en tot cas les indicacions que diguin les autoritats sanitàries i de protecció civil i ha posat en valor que fins i tot en algun moment Educació ha estat més estricte.

"Optem per escoles obertes i escoles segures. Obertes, totes, amb la seguretat que sigui necessària en el moment que obrim."


En cas que algun alumne no pugui anar presencialment a l'escola per motius sanitaris acreditats per un professional, Bargalló també ha explicat que existeix un protocol per posar les condicions necessàries perquè pugi seguir l'ensenyament "d'una altra manera".

 

48 milions d'euros per als centres més vulnerables

Bargalló ha assegurat l'inici del calendari escolar durant la presentació d'un pla de xoc per pal·liar les desigualtats que ha accentuat la pandèmia en l'àmbit educatiu. En total seran més de 48 milions d'euros que Educació destinarà majoritàriament als 180.000 alumnes dels entorns més vulnerables, un alumnat que s'ha incrementat a causa de la situació econòmica de les famílies. La major part de les accions es focalitzaran als 500 centres de major complexitat, un 5% dels quals són concertats.

Es vol garantir l'accés a sortides i colònies, la gratuïtat de material escolar, així com dotar els centres de personal de suport, entre altres.

 

La sisena hora

D'altra banda, Bargalló ha insistit que Educació "no ha proposat retirar la sisena hora" dels centres que la tenen. El conseller ha explicat que, si van incloure a les instruccions del curs vinent que les escoles poden decidir no fer la sisena hora, era perquè "algunes poques direccions" els van fer arribar els problemes per mantenir l'organització habitual.

Ha reconegut, però, que ni esperaven ni desitjaven que això impliqués una retirada de la sisena hora més enllà d'aquests pocs casos.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Josep BargallóPobresa
Anar al contingut