74.119 famílies ja cobren aquest mes la nova prestació (EFE/Marta Pérez)

L'ingrés mínim vital es comença a pagar a les famílies amb fills a càrrec

Als primers beneficiaris se'ls ha reconegut automàticament el dret en aquesta prestació, però la resta hauran de fer la sol·licitud formal

Actualitzat

La Seguretat Social abona aquest divendres el primer pagament de l'ingrés mínim vital a 74.119 famílies.

Aquesta nova prestació es podia demanar a partir del dilluns 15 de juny, però el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions va dir, des del primer moment, que el pagament seria automàtic per a les prop de 75.000 famílies a tot Espanya, la majoria monoparentals amb fills a càrrec. En aquest cas, l'administració ja tenia les dades necessàries per avalar que podien ser beneficiàries de l'íngrés mínim vital.

 

A Catalunya, 6.140 famílies seran les primeres a cobrar-lo, ja aquest mes. Segons el ministeri, l'ajuda acabarà arribant a unes 100.000 llars catalanes i beneficiarà unes 284.000 persones, el 30% de les quals són menors d'edat.

Les peticions es poden fer per diverses vies i ara, a més, acaben d'obrir les oficines de la Seguretat Social, tancades durant l'estat d'alarma, tot i que s'ha de demanar cita prèvia, a través del telèfon 901 106 570 o del web de la Seguretat Social.

 

Segons les dades del ministeri, fins ara s'han registrat 350.000 sol·licituds en línia.

Qui faci la demanda abans del 15 de setembre i se li concedeixi cobrarà amb efectes retroactius des de l'1 de juny.

Aquesta prestació per a les persones més vulnerables es va aprovar el mes passat al Congrés dels Diputats, amb el suport de tots els grups excepte Vox, que es va abstenir.

ARXIVAT A:
Pobresa
Anar al contingut