L'ingrés a presó dels ultres condemnats per l'atac a Blanquerna, suspès de nou

L'Audiència de Madrid ho ha decidit perquè 10 dels condemnats van presentar un recurs d'empara davant del Constitucional

RedaccióActualitzat

Els condemnats per l'assalt al Centre Cultural Blanquerna, la delegació de la Generalitat a Madrid, la Diada del 2013, eludeixen una vegada més l'ingrés a la presó.

L'Audiència de Madrid ha decidit suspendre'l perquè 10 dels condemnats van presentar un nou recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional (TC).

Cinc dels condemnats per aquells fets havien d'entrar voluntàriament a la presó aquest dijous com a molt tard després que el 23 de març l'Audiència de Madrid els va donar deu dies hàbils per fer-ho.

En total, per l'assalt a Blanquerna la justícia va condemnar 14 persones, cap de les quals encara no ha entrat mai a presó, tot i que la segona revisió a l'alça, per part del Tribunal Suprem (TS) de la sentència original, els imposa penes superiors als dos anys de presó.

A banda dels 10 condemnats que van presentar el recurs davant del TC, n'hi dos més que estan pendents de l'informe del TS sobre el seu indult.

Per últim, dos dels condemnats estan en cerca i captura.

Entre els condemnats hi ha dos integrants de la llista de Falange a les eleccions a l'Assemblea de Madrid que s'han de fer el 4 de maig. També integrants d'altres formacions d'ultradreta com Alianza Nacional i Democràcia Nacional.

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut