Jerusalem

L'informe Winograd encén l'oposició, però Olmert assegura que no dimitirà

La publicació de les conclusions de la comissió Winograd, que ha analitzat les responsabilitats del fracàs de la guerra del Líban, ha sacsejat la política israeliana. El document assenyala el primer ministre, Ehud Olmert, com a màxim culpable d'aquell desori, que va acabar amb un miler de morts i, com era d'esperar, l'oposició se li ha llançat a la jugular. Desenes d'activistes d'esquerra s'han manifestat per demanar la dimissió d'Olmert, però el primer ministre diu que l'únic que farà és aplicar les recomanacions de la comissió. Mentrestant, el seu partit ha demanat que no es polititzi l'informe.

Actualitzat
El partit que dóna suport al primer ministre, el Kadima, ha sortit al pas de les conclusions de l’informe sobre la guerra del Líban demanant que no es converteixi en una arma política. El partit avançava que es miraria amb lupa l’informe i que aplicaria les recomanacions que apunta. I en aquests mateixos termes s’ha expressat el mateix Ehud Olmert, que, dit sigui de passada, ha deixat clar que no pensa dimitir.

Mentrestant, activistes de l’esquerra s’han concentrat davant la residència oficial d’Olmert per demanar-li que abandoni l’edifici i, és clar, el càrrec que li permet residir-hi. L’actitud dels activistes no ha anat més enllà i no s’han hagut de lamentar incidents.
Anar al contingut