Els eurodiputats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín a l'entrada de la vista pel suplicarori, al gener (ACN/Maria Castanyer)
Els eurodiputats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín a l'entrada de la vista pel suplicarori, al gener (ACN/Maria Castanyer)

L'informe de l'Eurocambra proposa aixecar la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí

La filtració de l'informe abans que el suplicatori es voti al Comitè d'Afers Legals, dimarts que ve, ha indignat Puigdemont

Actualitzat

L'informe del Parlament Europeu demana aixecar la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, perquè els fets pels quals el Suprem els vol jutjar són anteriors a la data en què van assumir l'acta, segons ha avançat l'ABC i confirmen fonts parlamentàries. 

El ponent del cas, l'ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki, ja ha enviat el document als membres del Comitè d'Afers Legals de l'Eurocambra, que el debatran dilluns i el votaran dimarts de la setmana que ve. La decisió final la prendrà el ple de l'Eurocambra previsiblement a principis de març.

Fonts parlamentàries confirmen que els membres del comitè ja tenen l'informe a les seves mans. El procés es va iniciar al gener, quan el jutge Llarena va demanar a l'Eurocambra el suplicatori perquè se'ls suspengués la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí.


Un informe filtrat

El contingut d'aquest informe, però, no s'hauria d'haver sabut fins la setmana que ve, perquè tot el procediment és confidencial i els membres del comitè no el poden revelar abans de la seva votació. És per això que el president de la Comissió,  l'eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez, ha confirmat a TV3 que es planteja obrir un procediment sancionador a qui en sigui el responsable. 

Carles Puigdemont s'ha mostrat indignat per la filtració.

 

En la majoria dels casos, el Parlament acostuma a concedir els suplicatoris que se li demanen.

Si finalment seguís endavant el suplicatori i se'ls retirés la immunitat, es tornaria un altre cop a la casella de sortida i tot dependria de la decisió final de la justícia del país.

Recordem que, en el cas de Lluís Puig, el tribunal d'apel·lació de Brussel·les ha rebutjat la petició d'euroordre del Tribunal Suprem espanyol.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontParlament EuropeuPablo LlarenaJudici procésToni ComínClara Ponsatí
Anar al contingut