Un home busca una víctima entre les fotos dels morts en l'accident (Reuters/Adnan Abidi)

L'Índia troba els culpables del xoc de trens i el motiu, un error en la senyalització

Les autoritats també han rebaixat la xifra de morts, que finalment és de 275

AgènciesActualitzat

Un error en la senyalització. Dos dies després del tràgic accident ferroviari a l'Índia, el primer ministre de Ferrocarrils del país asiàtic, Ashwini Vaishnaw, ha confirmat que va ser el sistema automàtic de senyalització el que va portar al xoc de trens.

Més concretament, Vaishnaw s'ha referit a l'"enclavament electrònic" i ha concretat que també s'han identificat els responsables.

"S'ha identificat la causa de l'accident i també les persones responsables. Ara, els nostres esforços se centren a reparar les vies del ferrocarril."

El primer ministre indi, Narendra Modi, va visitar ahir el lloc de l'accident i va assegurar que els culpables serien castigats "amb duresa". Després de la seva identificació avui, falta saber quin procés se seguirà per al càstig.

La xifra de morts és finalment de 275, perquè enmig del caos alguns s'havien comptat dues vegades (Reuters/Adnan Abidi)

275 morts en l'accident

Aquest dissabte han acabat les feines de rescat de supervivents i s'ha informat de la xifra oficial de morts, que és de 275. Fins ara s'havien comptabilitzat 288 víctimes, però enmig del caos de l'accident alguns cossos s'havien comptat dues vegades.

Després de descartar els duplicats, finalment la xifra és de 13 víctimes menys. D'altra banda, es confirma la xifra de persones ferides, que és de 900.

L'accident va passar aquest divendres poc després de les set de la tarda al districte de Balasore, a l'est de l'Índia. Un tren de passatgers va descarrilar, un segon tren de mercaderies va xocar contra el tren descarrilat i, finalment, un tercer tren de mercaderies també va acabar impactant contra els altres vehicles.

Les autoritats han confirmat que s'han retirat els combois accidentats i treballen per recuperar el trànsit (Reuters)

Represa del trànsit

Ara, la prioritat és reprendre el trànsit de trens al lloc de l'accident. Els 21 vagons que van bolcar en el moment del xoc ja han estat apartats, la zona s'ha netejat d'eixos, rodes i altres components dels trens que hi havien quedat, segons han informat les autoritats.

El mateix ministre Ashwini Vaishnaw va anunciar divendres una compensació de més d'11.000 euros per als familiars dels morts, uns 2.200 per als ferits greus i uns 550 per als que tinguin ferides lleus.

Aquest és el pitjor accident ferroviari que hi ha hagut a l'Índia aquest segle. L'any 1981, més de 800 persones van perdre la vida quan un tren va descarrilar en passar per un pont i va caure al riu a l'estat de Bihar. Divuit anys més tard, a l'estat de Bengala Occidental, un altre accident de tren va deixar 288 morts, una xifra que el sinistre d'aquest divendres superarà amb tota seguretat.

La xarxa ferroviària de l'Índia és la quarta més llarga del món, amb uns 68.000 quilòmetres. Hi ha més de 7.300 estacions repartides per tot el país i es calcula que una mitjana de 23 milions de passatgers en fan ús diàriament.
 

 

ARXIVAT A:
L'Índia
Anar al contingut