Nova Delhi

L'Índia s'afegeix a l'amenaça de bloquejar els serveis de BlackBerry

El govern de l'Índia ha amenaçat de bloquejar els principals serveis de BlackBerry si la firma canadenca Reserch in Motion (RIM) no permet l'accés de les agències de seguretat índies als missatges enviats des d'aquest telèfon abans del 31 d'agost. L'Aràbia Saudita va ser el primer país a pressionar BlackBerry, i Egipte, Indonèsia o Kuwait podrien fer el mateix.

Actualitzat
L'anunci de bloquejar els principals serveis de BlackBerry si l'empresa canadenca RIM no permet l'accés de les agències de seguretat, s'ha fet públic després de la reunió que va tenir lloc a Nova Delhi entre un grup de representants de l'empresa fabricant de BlackBerry i el ministre d'Interior indi, P. Chidambaram.

El govern indi ha advertit que si no s'ofereix una solució tècnica perquè les agències de seguretat del país tinguin accés a la recepció i l'enviament de correus electrònics des del terminal BlackBerry i el xat que ofereix el telèfon, revisarà la seva postura i bloquejarà aquests serveis a la xarxa.

El govern també admet que altres serveis de BlackBerry, com els de veu o els missatges de text, ja són accessibles per les agències de seguretat i, que per tant, queden lliures de l'amenaça de bloqueig.

En les últimes setmanes, les autoritats del país ja havien mostrat la seva voluntat d'accedir a la informació que contenen aquest tipus de missatges al·legant motius de seguretat.

D'aquesta manera, l'Índia s'afegeix a la iniciativa de pressionar l'empresa RIM, responsable de BlackBerry, per accedir a determinats continguts de la xarxa que va iniciar Aràbia Saudita.

L'organització Reporters sense Fronteres (RSF) explica que la codificació de dades de la BlackBerry és molt eficaç i la confidencialitat s'assegura per l'ús del sistema de contrasenyes que tenen els seus usuaris.

RSF informa també sobre la mateixa actitud censuradora dels governs d'Indonèsia, Egipte i Kuwait, on, segons l'organització, la població veurà molt limitada la seva llibertat d'expressió si finalment es porta a terme la restricció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut