Nova Delhi

L'Índia no acceptarà un acord vinculant de la cimera del canvi climàtic de Copenhaguen

L'Índia ha expressat el seu compromís de reduir les emissions de diòxid de carboni que emet per cada unitat del PIB i hi ha posat xifres concretes: ho farà entre un 20% i un 25% de cara al 2020. El govern, però, no anirà més enllà i ja ha assegurat que no acceptarà cap acord legalment vinculant que surti de la cimera sobre el canvi climàtic de Copenhaguen, que se celebrarà entre el 7 i el 18 de desembre.

Actualitzat
L'Índia ha escollit marcar perfil propi i actuarà de manera unilateral surti el que surti de la cimera de Copenhaguen. L'objectiu de la reunió de Dinamarca és precisament aconseguir un acord vinculant per retallar les emissions dels gasos responsables de l'efecte hivernacle. Això és una fita difícil per l'intens debat entre països pobres i rics per decidir en quina proporció s'han de reduir els nivells de contaminació i qui hauria de pagar per les emissions.

Malgrat aquest posicionament, el ministre de Medi Ambient de l'Índia, Jairam Ramesh, no es vol tancar portes i ha dit que seran flexibles. Acceptarien un canvi en la seva xifra de reducció de les emissions si va acompanyada de finançament i transferència de tecnologia.

L'Índia està en una situació difícil perquè retallar les emissions significa alentir el seu creixement econòmic. El seu posicionament és clau en les negociacions internacionals per assolir un acord en la lluita contra el canvi climàtic. I és que l'Índia és el quart país que més gasos d'efecte hivernacle emet.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut