Nova Delhi

L'Índia endureix la seva postura amb el Pakistan i l'implica en els atemptats a Bombai

El primer ministre indi, Manmohan Singh, ha assegurat que les cèl·lules terroristes responsables dels atemptats de Bombai, que van costar la vida a 200 persones, van rebre el suport "d'elements de l'altra banda de la frontera". Després de visitar a Bombai els ferits, el cap del govern no ha assenyalat directament grups del Pakistan com els responsables els atemptats, però ha insistit que sense aquesta ajuda no haurien tingut "un efecte tan devastador". L'Índia ha suggerit des del primer moment que els atacs podrien ser obra del grup terrorista islàmic Lashkbar-e-Toiba (LeT), al Caixmir, ja que el modus operandi emprat coincidia amb el seu.

Actualitzat

L'Índia ha endurit la seva postura amb el Pakistan en relació amb la seva implicació amb els atemptats, que van provocar 200 morts dimarts. Segons el primer ministre indi, els terroristes haurien rebut ajuda "des de l'atra banda de la frontera", cosa que contravindria l'acord al qual van arribar fa dos anys en l'inici del procés de pau entre tots dos països.

Per això, ara, el primer ministre indi ha posat aquesta condició perquè pugui "progressar el procés de pau". De fet, ha amenaçat que si no es compleixen aquestes garanties el procés de pau "podria veure's afectat". Singh ha llançat aquesta crida després d'afirmar: "Estem segurs que aquestes cèl·lules terroristes són instigades i inspirades per elements de l'altre costat de la frontera, si no no podrien actuar amb un efecte tan devastador", ha subratllat. Al costat d'aquesta afirmació, però, el govern indi no ha aportat proves, mentre que el LeT ha negat la seva implicació i el president pakistanès, Pervez Musharraf, ha ofert la seva col·laboració en la investigació dels atemptats, que ha condemnat amb fermesa.

Mentrestant, la policia investiga les trucades de telefonia fixa i mòbil que es van fer des dels voltants dels llocs dels atemptats abans i després que succeïssin, i ha detingut alguns dels membres el Moviment Islàmic d'Estudiants de l'Índia (SIMI), perquè podrien haver donat suport logístic als terroristes.

Anar al contingut