Nova Delhi

L'Índia deté 20 persones per interrogar-les sobre els atemptats de Bombai mentre continuen les incògnites sobre l'autoria

La policia índia ha detingut 20 persones per interrogar-les sobre la cadena d'atemptats a Bombai dimarts. L'últim balanç de les accions és de 200 morts i més de 700 ferits. Han passat dos dies i encara ningú ha reivindicat les accions, però la policia de l'Índia admet extraoficialment que segueix la pista de grups radicals islàmics procedents del Pakistan. La majoria de les detencions s'han fet aquesta nit al barri de Malwani. De moment, però, encara no hi ha cap detingut amb càrrecs.

Actualitzat

Membres de partit il·legal Moviment Islàmic d'Estudiants de l'Índia (SIMI) seran interrogats durant aquest dijous per la seva suposada participació en els atemptats de Bombai, segons ha informat l'agència local PTI. Segons les primeres investigacions, el SIMI podria haver proporcionat suport logístic per tal de portar a terme els atacs, que podrien haver comès grups com l'organització terrorista pakistanesa Lashkar-e-Toiba (LeT).

La policia índia també està elaborant retrats robot d'alguns sospitosos d'haver col·locat les bombes als trens i properament les distribuirà entre la població. Les set bombes col·locades en trens de rodalies estaven situades als compartiments per a equipatges i van activar-se mitjançant temporitzadors. S'estan investigant les trucades de mòbils que van fer-se des dels voltants dels llocs on van produir-se les explosions i han localitzat més de cent trucades sospitoses.

D'altra banda, dimecres van celebrar-se els primers funerals de les víctimes, i en un missatge televisat, el primer ministre indi, Manmohan Singh, ha advertit que el país no s'agenollarà davant el terrorisme. Mentrestant, continua l'alerta a Bombai, on la seguretat ha estat reforçada i la policia i l'exèrcit controlen les entrades i sortides de la ciutat, així com llocs clau com aeroports, estacions de tren i mercats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut