Acte conjunt d'ERC, Junts per Catalunya, la CUP, l'ANC i Òmnium (ACN)

L'independentisme demana respondre des de "la lluita no violenta" a la sentència

Entitats i partits han fet una crida a la mobilització "massiva" però sense concrecions

RedacccióActualitzat

ERC, Junts per Catalunya, la CUP, l'ANC i Òmnium han fet un acte conjunt on han assegurat que només acceptaran una sentència absolutòria i han fet una crida a la mobilització democràtica i pacífica en el cas que sigui condemnatòria.

A l'acte hi han participat també entitats i actors de la societat civil. I han explicat que preparen mobilitzacions en cas d'una sentència condemnatòria, encara que no n'han concretat cap.

 

Des de l'11 de Setembre no coincidien els partits i les organitzacions en un acte unitari. Hi han assistit representants dels tres partits polítics, Marcel Mauri i Elisenda Paluzie.

 

Crida a la resposta massiva

L'independentisme ha fet una crida a respondre "massivament" i des de "la lluita no violenta i la desobediència civil i pacífica" a la sentència del Suprem, que avisen que serà condemnatòria.

 

A través d'un comunicat conjunt fet pels tres partits independentistes i les dues entitats cíviques, JxCat, ERC, CUP, Òmnium i ANC, així com diversos sindicats i associacions, han demanat a la ciutadania "participar del nou marc de mobilitzacions" per "tornar a exercir els drets vulnerats", encara que no han detallat en què es traduiran aquestes protestes.

Han fet una crida a sortir al carrer i a participar d'un nou marc de mobilitzacions quan se sàpiga la sentència del judici. Reivindiquen "una resposta massiva i plural com la trobada d'avui":

La historiadora Anna Sallés ha estat l'encarregada, juntament amb els periodistes Martí Anglada i David Fernàndez, de llegir el manifest:

"La desobediència civil i la mobilització pacífica són els principals instruments de la ciutadania per respondre als abusos de poder."

 

En aquest sentit, Fernàndez ha demanat a "tothom que veu la condemna dels presos una greu injustícia i un atac als drets fonamentals" que "surti al carrer".

"Avui som moltes sensibilitats aquí, plurals i transversals, i en volem ser encara moltes més, perquè la resposta democràtica i social a una sentència injusta ens interpel·la exactament a totes i a tots. La sentència condemnatòria als representants polítics i socials del país suposarà l'atac més gran als nostres drets fonamentals. I, per tant, avui, ara i aquí, fem una crida al conjunt de la ciutadania a respondre de manera massiva, des de la lluita no violenta i la desobediència civil pacífica."

 

Hi ha hagut poca concreció en les mobilitzacions que es preparen com a resposta a una sentència condemnatòria del Tribunal Suprem als líders independentistes.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut