L'independent Manuel Cruz ocuparà el número dos de Batet al Congrés

Actualitzat

(ACN) Són pocs, però, finalment, hi ha canvis en la part alta de la llista del PSC al Congrés per Barcelona. Després que la cap de llista "in pectore", Meritxell Batet, es va quedar sense rival en les primàries, el seu desig i el de la direcció del PSC era que en la candidatura dels socialistes al 26-J hi hagués poques modificacions, o cap, respecte del 20-D. La pressió interna -provinent, sobretot, de les federacions del Vallès Occidental i part de la de Barcelona- ha fet, però, que hi hagués discussió fins a la nit.

Finalment, però, ha estat una proposta de Batet la que ha provocat la modificació de la llista de Barcelona. L'exdirector de campanya, home de confiança de l'antiga cap de llista, Carme Chacón, i número dos de la llista al 20-D, Germán Rodríguez, ha caigut de la candidatura i no formarà part de la llista al Congrés. El seu lloc l'ocuparà el filòsof Manuel Cruz, com a independent. Així ho ha acordat la Comissió de Llistes del PSC, que ha mantingut la pràctica totalitat de la candidatura del 20-D.

La Comissió de Llistes va estar reunida des de les 18.30 de la tarda d'aquest divendres i, després de gairebé quatre hores de reunió, van decidir rellevar així el número dos de la llista, i deixar Manuel Cruz darrere de Meritxell Batet. Tal com ja va passar al 20-D, Mercè Perea, José Zaragoza i Lídia Guinart ocuparan el tercer, quart i cinquè llocs de la candidatura.

El sisè lloc era, fa quatre mesos, per a Maurici Lucena, però l'exportaveu parlamentari ja va dir fa setmanes que renunciava a repetir com a integrant de la llista. L'exdiputat Mohamed Chaib ocuparà aquest espai. Qui també ha renunciat a aparèixer a la candidatura és l'exdiputat i exdelegat del govern Joan Rangel, que va anar al número vuit. Arnau Ramírez, que anava dos llocs més avall, ara serà el vuit, i al seu antic lloc, el nou cap de campanya del PSC, Gabriel Colomé.

La resta de la candidatura és calcada a la del 20-D. Així, les aspiracions i moviments de l'exprimer secretari del PSC Pere Navarro per aparèixer als primers llocs de la candidatura al Congrés han quedat en res. De nou, Navarro es queda fora de la llista, malgrat la pressió de la seva federació. Pel que fa als caps de llista de Girona, Lleida i Tarragona, la Comissió de Llistes ha decidit repetir la fórmula del 20-D i que Marc Lamuà, Mònica Lafuente i Joan Ruiz tornin a encapçalar les candidatures. Pel que fa al Senat, la tònica és la mateixa, i el PSC tornarà a tenir Carles Martí, Erika Torregrossa i Xavier Grau com a candidats per Barcelona. D'aquesta manera, Martí repeteix aquí, tot i haver intentat aspirar a disputar el cap de llista al Congrés a Batet en unes primàries, i haver-se'n acabat retirant abans de la presentació dels avals necessaris.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut