Pequín

L'incident al port de Tianjin continua provocant problemes quatre dies després de les explosions

Les autoritats han ordenat l'evacuació dels residents en un radi de tres quilòmetres del punt on es van originar les explosions

RedaccióActualitzat

L'incident al port de Tianjin, a la Xina, es complica. Quatre dies després, els incendis continuen cremant, la xifra de morts augmenta i les autoritats ordenen noves evacuacions.

En una roda de premsa, les autoritats xineses han elevat la xifra de morts a 104. Entre les víctimes mortals hi ha 21 bombers. Hi ha 700 persones hospitalitzades, algunes en estat crític.

Les autoritats han ordenat l'evacuació dels residents en un radi de tres quilòmetres del punt on es van originar les explosions, per por de la contaminació química.

En les últimes hores s'han declarat nous incendis i s'han sentit més explosions, sense que se n'hagi donat, de moment, cap mena d'explicació.

Forces militars especialitzades en químics han entrat a l'epicentre de les explosions per buscar-hi supervivents i investigar-ne les causes.

 

Un núvol de cianur?

La preocupació és pel núvol de substàncies tòxiques provocat per l'incendi al port. Encara no se sap què hi havia als contenidors, però, segons experts independents, hi podria haver cianur i altres productes altament tòxics.

Les màximes autoritats de Pequín, la capital, també han anunciat que suspenen la producció de productes químics, tòxics i explosius fins al 6 de setembre. El consell d'estat xinès també va anunciar que s'examinaran les mesures de seguretat als llocs on s'emmagatzemin productes químics de risc o s'hi treballi.

Supervivents a tocar de les explosions

Malgrat la violència de les explosions i el perill del núvol tòxic, els equips de rescat han aconseguit rescatar dues persones que eren al port mateix quan hi va haver l'incident.

Un dels supervivent és un home d'uns 50 anys que era a 50 metres de l'epicentre de les explosions. L'altre és un home de 40 anys que va aconseguir refugiar-se en un contenidor. Els dos han estat traslladats a un hospital de la ciutat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut