Nova Delhi

L'incendi d'un hospital a l'Índia causa almenys 90 morts

Almenys 90 persones, entre elles 78 pacients, han mort en l'incendi d'un hospital a Calcuta, a l'Índia. Segons el govern regional, el foc s'ha declarat per una negligència que el mateix executiu ha qualificat de "crim imperdonable". No han concretat aquesta negligència, però les autoritats ja han demanat la condemna "més dura possible" per als responsables.

RedaccióActualitzat
De fet, la cap del govern regional de Bengala, Mamata Banerjee, que ha arribat al centre a mig matí, ha apuntat als gestors de l'hospital privat com a responsables de l'incendi, iniciat cap a les tres de la matinada. A la tarda, Mamata ja anunciava la detenció de quatre directius i de dos executius dels grups empresarials propietaris. Els mitjans locals han revelat que el complex hospitalari, inaugurat el 1996, no disposava de detectors de fum, tot i que fa només tres anys ja es va registrar un incendi de grans dimensions.

Una queixa àmpliamente generalitzada per part dels familiars de les víctimes és la tardança dels bombers a arribar al lloc dels fets, fins a tres hores, segons han assegurat. Un responsable del cos, però, ho ha negat i ha acusat l'hospital de no disposar de mesures antiincendis.

L'incendi ha començat al soterrani de l'edifici, situat al barri de Dhakuria. Es tracta d'un espai destinat, en principi, a aparcament, però que s'utilitzava com a magatzem, per la qual cosa hi havia molt material inflamable.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut