Lloret de Mar

L'incendi d'un generador en un hotel a Lloret de Mar destapa que havia punxat la llum

L'hotel tenia un generador elèctric al terrat que es va incendiar per sobrecàrrega i s'ha descobert que l'establiment tenia la llum punxada a la xarxa pública, tot i que ho nega

RedaccióActualitzat

Investigat per frau elèctric l'hotel Sun Village de Lloret de Mar, on dijous hi va haver un incendi que va obligar a desallotjar 238 persones, entre clients i treballadors. El foc va començar en un generador de gasoil que estava en funcionament perquè hi havia hagut un tall de llum. La sobrecàrrega del generador va provocar l'incendi i, en la investigació posterior, s'ha comprovat que l'establiment tenia la llum punxada del carrer. 

La companyia Endesa ho ha confirmat. A més, assegura que tota la instal·lació elèctrica de l'hotel de quatre estrelles és un nyap. L'establiment hoteler té categoria de quatre estrelles i disposa de 168 habitacions, dues piscines i sala polivalent per fer reunions i conferències. 

Descobriment casual i 150.000 euros de deute

Aquest dijous al migdia Endesa va tallar la llum al carrer per solucionar una avaria en un ascensor d'una finca veïna. Poc després va començar l'incendi del generador al terrat, que s'activava quan el subministrament elèctric fallava. El foc no va afectar l'estructura de l'hotel, però va permetre descobrir que l'establiment hoteler agafava l'electricitat del carrer de manera il·legal, sense contracte.

Endesa ho ha confirmat, i ha afegit que fa un any van tallar el subministrament elèctric a l'hotel per un deute acumulat de 150.000 euros. Per tot això, i per les instal·lacions deficients els enginyers municipals de Lloret i de la companyia elèctrica han determinat que l'hotel Sun Village ha de tancar i cessar l'activitat fins que pugui disposar de dues fonts d'alimentació elèctrica estable i en bon estat.

Un altre hotel amb subministrament il·legal

Els propietaris de l'hotel Sun Village tenen dos establiments més a Lloret de Mar, on han reubicat les persones desallotjades a causa del foc. De tota manera, Endesa també ha tallat el subministrament a un d'aquests establiments, concretament l'hotel Savoy, perquè han assegurat que també estaven utilitzant l'electricitat sense haver-la contractat.

A pesar de tot això, els responsables de l'empresa neguen que estiguessin robant l'electricitat. Ho ha explicat el seu representant, José Maria Sánchez:

" No és veritat que haguéssim punxat la llum de manera il·legal, és totalment fals. Estem negociant, fins i tot estem suplicant-li a Endesa, i també hem parlat amb l'ajuntament de Lloret per poder obrir l'hotel el més aviat possible per poder atendre els clients i que els treballadors treballin."

En l'extinció de l'incendi van treballar vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat. No hi va haver cap persona ferida per l'incendi entre els més de 200 hostes que hi havia a l'hotel en el moment del foc, però es va haver d'atendre una persona per ansietat, encara que va ser innecessari traslladar-la a un centre sanitari.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut