El camió incendiat a l'AP-7, aquest divendres a l'alçada de Vilobí d'Onyar (Bombers)

Inici d'operació sortida amb llargues cues, un camió incendiat i diversos accidents a l'AP-7

L'accident d'un camió ha obligat a tallar l'AP-7 completament durant una hora i ha dificultat l'operació sortida d'un cap de setmana amb la segona Pasqua i la Fórmula 1 a Montmeló

RedaccióActualitzat

Aquest divendres ha arrencat l'operació sortida amb motiu de la segona Pasqua, que s'allargarà fins a la mitjanit del dilluns 5 de juny. La situació enguany es preveu més complicada, i és que els festius coincideixen amb la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a Montmeló, al Vallès Oriental.

La tarda de divendres ha estat accidentada, marcada per l'incendi d'un camió a l'AP-7 que ha obligat a tallar la via durant una hora i ha provocat cues de fins a 20 quilòmetres.

187.000 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda i tres quarts de nou de la nit d'aquest divendres, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). La xifra representa un 40% del volum previst de sortida fins a aquest dissabte a les tres de la tarda.

Podeu consultar la llista d'incidències viàries al Servei Català de Trànsit, i també en els perfils de Twitter d'aquest i de l'Equip Viari de Catalunya Ràdio, que teniu aquí a sota:​

 

Un camió incendiat

Un camió de gran tonatge s'ha incendiat aquest divendres al migdia a l'autopista AP-7 en direcció nord a l'alçada de Vilobí d'Onyar, cosa que ha tallat del tot els tres carrils de circulació i ha provocat una intensa fumera.

La intensitat de l'incendi ha fet que el foc s'hagi estès a l'àrea forestal del costat de l'autopista:

 

Cap a les 4 de la tarda l'incendi ja estava apagat, però l'estat en què ha quedat la calçada ha retardat almenys un quart d'hora que es pogués tornar a obrir la circulació per un carril en sentit nord.

Cap a dos quarts de set de la tarda hi havia uns 20 quilòmetres de vehicles retinguts per l'incendi en direcció nord, i encara hi havia un carril tallat dels tres que hi ha en aquest tram.

Ha estat en aquest moment en què s'ha decidit no continuar desviant el trànsit per la sortida 9, malgrat que encara hi ha força retencions entre Sant Celoni i Maçanet.


Més accidents a altres punts de l'AP-7 i a altres vies

En plena operació sortida de la segona Pasqua, altres incidències viàries han dificultat encara més la circulació en algunes alternatives a l'AP-7, com l'accident que hi ha hagut a la C-60 a l'alçada de la Roca i ha provocat cues d'entre 4 i 6 quilòmetres.

A mitja tarda dos accidents més a la branca sud de l'AP-7, a Castellbisbal i a Gelida, han dificultat la sortida de l'àrea de Barcelona per aquesta autopista també en direcció a les comarques del sud:


Per l'accident de Gelida hi ha hagut fins a 20 quilòmetres de retencions en direcció Tarragona i pel de Castellbisbal les cues han arribat als 7 quilòmetres.

Un altre accident a la C-32 ha estat la causa d'uns 7 quilòmetres de retencions en sentit Mataró entre Vilassar de Dalt i Alella.

També hi ha hagut circulació densa amb quilòmetres de retencions a les Rondes i a les sortides de l'àrea de Barcelona.


Carregat amb 20 tones de resines

El camió incendiat a l'AP-7 transportava 20 tones de resines, i per facilitar que els bombers poguessin treballar-hi, també s'ha tallat la circulació en sentit sud a Riudellots de la Selva.

Protecció civil ha activat l'alerta del Pla Transcat perquè les resines que transportava el camió, en estat líquid i identificades com a ONU 3082 i ONU 1866, són inflamables i perilloses per al medi ambient.

Cua de vehicles a l'AP-7 en direcció nord i fumera del camió incendiat, aquest divendres a l'alçada de Vilobí d'Onyar (Servei Català del Trànsit)

Els bombers han rebut l'avís de l'incendi a les 2 de la tarda, i hi han destinat 10 dotacions, dues de les quals aèries, a més d'un camió per combatre riscos químics del parc de Maçanet de la Selva.

L'incendi no ha provocat ferits, i per evitar que massa gent quedés atrapada a l'autopista, s'ha desviat el trànsit per la sortida 9 cap a la C-35 i l'A-2. Cap a un quart de quatre s'ha tornat a obrir la circulació en direcció sud.

Els ocupants d'un cotxe que circulava en direcció contrària abans del tall han gravat un vídeo que mostra les dimensions de l'incendi del camió:

 

Aquest incendi ha complicat encara més l'operació sortida de la segona Pasqua, que s'allargarà fins a mitjanit de dilluns 5 de juny, i que ja es preveia complicada per la coincidència amb el Gran Premi de Fórmula 1 al circuit de Montmeló.

El Servei Català de Trànsit preveu que aquest divendres sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona uns 470.000 vehicles, mentre que xifra en uns 280.000 els que tornaran el dilluns entre les 12 del migdia i les 12 de la nit.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut