La Generalitat tanca l'accés a sis espais naturals davant del risc crític d'incendi

A partir d'aquest vespre es tanquen Montserrat, les Gavarres i Cadiretes, que s'afegeixen al Montsec, el Montsant i els Ports, i es prohibeix la sega a tot el país

Quim BalaguerActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquesta tarda des de Vinebre, on segueix les tasques d'extinció de l'incendi de la Ribera d'Ebre, que el govern tanca a la mitjanit d'aquest dijous l'accés als massissos de Montserrat, les Gavarres i Cadiretes, aquests dos últims a les comarques gironines.

En al cas de Montserrat, la decisió implica tancar els camins i els senders que permeten fer excursions per la muntanya. El tancament no afecta l'accés al monestir en cotxe ni en els altres mitjans de transport com l'aeri o el cremallera.

 

 

 

 

Torra ha justiificat la decisió davant la previsió que demà les emperatures assoleixin els valors màxims d'aquesta onada de calor:

 

"La situació pot ser crítica a tot el país. Hem de fer cas dels consells d'Emergències i evitar desplaçaments a les muntanyes".

 

D'aquesta manera, ja són sis els massissos on no es pot accedir després del tancament del Montsec. i els parcs naturals del Montsant i els Ports de Tortosa-Beseit.

 

 

A més, Torra també ha anunciat que es prohibeix segar durant les pròximes 48 hores a tot el territori català per evitar el risc que les espurnes de les màquines provoquin altres incendis:

 

"Hem d'evitar que petitíssimes imprudències posin tot el país en risc".

 

 

El conseller d'interior, Miquel Buch, ha demanat comprensió a les persones que es puguin veure afectades per aquestes prohibicions, però ha destacat que cal evitar situacions de risc:

 

"La gent ha d'entendre que no és el moment per anar a la muntanya".

 

 

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut