Castelló

L'incendi d'Artana, a la Plana Baixa, ha afectat 1.400 hectàrees i continua en fase d'estabilització

La policia i la Guàrdia Civil investiguen una crema de rostoll com a possible origen del foc

RedaccióActualitzat

L'incendi que crema des d'aquest dilluns a Artana, a la Plana Baixa, ha afectat prop de 1.400 hectàrees i evoluciona favorablement, tot i que encara no s'ha pogut controlar i continua en fase d'estabilització. No és clar si ha arribat al Parc Natural de la Serra d'Espadà, però el govern valencià és més optimista que fa unes hores.

El director general de l'Agència de Seguretat i Emergències valenciana, José María Ángel, ha explicat que la situació, aquest dimarts al vespre, és "molt més òptima que al migdia". Tot i que encara no està estabilitzat el foc, s'espera que augmenti la humitat i es confia que això ajudi a controlar les flames.

Les tasques d'extinció s'han centrat aquest dimarts en la "porta d'entrada a la serra d'Espadà", ha explicat Ángel.

Més de 400 efectius i 30 mitjans aeris lluiten contra el foc. La principal dificultat és l'orografia de la zona, de molt difícil accés. Per això es treballa, sobretot, des de l'aire.

 

L'origen de l'incendi no és clar. Una de les hipòtesis que investiguen la policia i la Guàrdia Civil és la crema de rostoll d'una granja, però no es descarta que el motiu fos un altre.

Tot i l'abast de les flames, no s'han hagut de fer evacuacions ni s'ha tallat cap carretera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut