L'incendi a Catalunya, portada de la web de la BBC

L'incendi a la Ribera d'Ebre, a la premsa europea

Mitjans europeus es fan ressò de l'incendi però el consideren, erròniament, el més gran d'Espanya dels últims 20 anys

Actualitzat

L'incendi de la Ribera d'Ebre també ha arribat a les portades de mitjans internacionals, especialment de països europeus que també estan immersos en l'excepcional onada de calor extrema.

La notícia ha sigut portada de la web de la BBC, que esmentava l'onada de calor a tot Europa i les temperatures de 40 graus. "Espanya lluita contra l'incendi més gran de Catalunya".

 

The Guardian

 

El diari britànic The Guardian va més enllà i comet l'error de considerar l'incendi de la Ribera d'Ebre com el pitjor a Espanya i el sud d'Europa en els darrers 20 anys. "Espanya lluita contra els incendis forestals més grans en 20 anys mentre l'onada de calor afecta Europa". I afegeix:

"Les autoritats sanitàries adverteixen que 'el pitjor encara ha d'arribar', amb temperatures de més de 44 graus en algunes àrees."

 

El foc torna a compartir notícia amb l'onada de calor que afecta Europa i que, segons "The Guardian", segueix el patró de l'onada de calor del 2003, que va ocasionar 15.000 morts prematures.

 

Alemanya, que pateix de ple les altes temperatures i que ja ha tingut el primer incendi de la temporada, a Brandenburg, també s'ha fet ressò del foc a Catalunya. La web de la primera cadena pública de televisió, ARD, titula "Incendi forestal sense control a Espanya".

"Espanya també pateix la calor extrema. Al nord del país els bombers lluiten contra un enorme incendi forestal. La causa és possiblement una pila de fems en combustió."

 

Cadena de televisió ARD

 

El corresponsal d'ARD des de Madrid, Marc Dugge, dona les dades tècniques de l'incendi de la Ribera d'Ebre i fa un pronòstic poc esperançador del que pot passar en les pròximes hores. La televisió pública alemanya, això sí, "tranquil·litza" els alemanys que hagin planejat vacances a la zona i considera que Tarragona és la zona "verda" de Catalunya:

 

"El foc està envaint l'interior verd de Catalunya, al sud-oest de la ciutat de Tarragona. La zona està poc habitada, les platges turístiques són a una hora de distància."

 

Fins i tot el diari sensacionalista alemany Bild ha publicat la notícia i ha destacat les "dificultats de les tasques d'extinció".

 

Bild Zeitung


Suïssa, on les temperatures també són extremadament altes ara mateix, també hi ha posat el focus. El mitjà suís Neu Zürcher Zeitung, a través de l'agencia AFP, ha publicat la notícia titulant: "Els bombers espanyols combaten un immens incendi forestal".

 

Molts mitjans francesos, inclosos mitjans locals del sud del país, han seguit l'incendi a Catalunya per la proximitat geogràfica i perquè corren els mateixos riscos d'incendi en aquesta onada de calor.

La versió televisiva "Figaro Live" s'ha avançat i titula que "l'incendi supera les 6.500 hectàrees". Igual que altres mitjans internacionals, diversos mitjans francesos també consideren equivocadament que és l'incendi més gran a Espanya en els darrers 20 anys, potser confonent Espanya amb Catalunya i assumint la potencialitat de l'incendi que ara crema a la Ribera d'Ebre.

"Espanya s'enfronta al foc més gran des del 1998."

 

Figaro Live


Més enllà d'Europa, la notícia també ha tingut un lloc en mitjans internacionals com la CNN als Estats Units, que ha estat més atrevida amb el titular: "Fa tanta calor a Espanya que els fems s'han autoincendiat i han provocat un incendi forestal de més de 4.000 hectàrees".

La periodista Ivana Kottasova, corresponsal del mitjà nord-americà, explica el fenomen de l'autocombustió a les granges, corroborat per experts dels EUA, i especialment si una pila de fems està "indegudament gestionada". També comenta els evacuats i les recomanacions a la població de quedar-se a casa confinats.  

 

CNN

 

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióIncendis
Anar al contingut