Dues persones són ateses a l'Agència Tributària de Catalunya (ACN/Aina Martí)
Dues persones són ateses a l'Agència Tributària de Catalunya (ACN/Aina Martí)

L'impost de successions es podrà pagar en dos anys: s'amplia el termini per la pandèmia

L'ajornament del pagament, això sí, generarà interessos, com ja passava anteriorment

El termini per pagar l'impost de successions s'ampliarà d'un a dos anys, segons ha avançat aquest dimecres La Vanguardia i ha pogut confirmar l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

La proposta, que està recollida en la memòria que acompanya el projecte de pressupostos de la Generalitat, recupera, de fet, una opció que havia existit fa un temps, però que els últims anys s'havia suprimit.

La mesura té l'objectiu de facilitar el pagament de l'impost de successions a les persones que accepten una herència no líquida, com un habitatge, i no tenen recursos per pagar-lo.

Anteriorment, el termini ja havia estat de dos anys, però amb la recuperació econòmica es va reduir a un. Ara, i arran de la crisi de la pandèmia, s'ha decidit tornar a ampliar-lo.

L'ajornament del pagament, això sí, generarà interessos, com ja passava anteriorment, segons les fonts consultades per l'ACN.

La Generalitat ja compta que aquesta opció comportarà una reducció dels ingressos per l'impost de successions aquest any que ve, que quedarà compensat per uns majors ingressos en exercicis posteriors.

 

ARXIVAT A:
Pressupostos de la Generalitat Hisenda catalana
Anar al contingut