Barcelona

L'imaginari de Joan Fontcuberta en una exposició al Palau de la Virreina

Joan Fontcuberta, més que un fotògraf és un artista. L'obra d'aquest barceloní, un dels noms més importants de la fotografia espanyola del segle XX, es pot veure des d'aquest dijous al Palau de la Virreina a l'exposició "De facto. Joan Fontcuberta 1982-2008". Es tracta de 200 instantànies que tenen com a protagonistes uns personatges de ficció, el cosmos, els fluids humans, els fòssils o els paisatges terrestres.

Actualitzat
Una serralada feta a partir de les claus de José María Aznar, Jordi Pujol o Joan Clos, estranys animals dissecats o la sèrie feta amb llet materna i sang d'amics i coneguts són algunes de obres que es poden veure en aquesta exposició, un bon exemple de per què Fontcuberta va ser nomenat cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres de França.

Ell no és només un fotògraf. També és un pensador de la fotografia. Avui dia, les imatges tenen una importància capital en la vida de totes les persones i "hem de saber reaccionar davant seu". Sobre la tècnica, Joan Fontcuberta ha reconegut que és "difícil parlar del que és el cor de la imatge fotogràfica". Ell s'inclina "més per les entranyes de la fotografia, el seu perímetre i les interseccions amb altres disciplines".

A l'Espai Miserachs del Palau de la Virreina es poden veure alguns dels seus treballs més significatius com "Contelaciones", "Lactogramas" i "Hemogramas" o "Sputnik", a partir d'aquest dijous i per un preu de 4,10 euros.
Anar al contingut