L'il·lustratiu vídeo del govern escocès per alertar del contagi familiar de la Covid

Amb pintura verda com a representació del coronavirus, una neta empastifa i infecta el seu avi abraçant-lo i preparant-li una tassa de te

RedaccióActualitzat

El coronavirus representat per pintura verda acaba empastifant tota la cuina on són un avi i la seva neta. El govern d'Escòcia ha il·lustrat d'aquesta manera el perill de contaminar les superfícies que es comparteixen amb la gent del voltant, i especialment, amb qui més estimes.

El vídeo està protagonitzat per una noia i el seu avi, ella infectada de Covid-19, i que després d'abraçar-se, s'ofereix a preparar al seu avi una tassa de te.

La taca de pintura verda es va estenent per tota la cuina a mesura que la jove, que s'ha vist amb amics els dies abans, va tocant les superfícies, inclosa la tassa de te.

Una tassa tacada de verd que el seu avi s'enduu a la boca.


"Posant-te al dia amb amics i família aquest cap de setmana? No passis el coronavirus a aquells a qui estimes. Recorda, només has de trobar-te amb un màxim de 6 persones de dos llars diferents a la vegada. Manté els 2 metres de distància", diu el tuit del govern.

El vídeo ha provocat un debat a les xarxes entre aquells que el consideren realista i els que creuen que apel·la massa directament a la por i a la criminalització dels joves.


El Regne Unit ha endurit aquesta setmana les restriccions per la pandèmia, com multes més fortes a qui no dugui mascareta a les botigues o al transport públic. I com a Catalunya, no estan permeses les reunions de més de 6 persones.

A Escòcia, s'ha restringit que les persones que viuen en una propietat puguin tenir contacte amb els d'una altra llar.


Mesos de campanyes de sensibilització

L'anunci de l'executiu escocès se suma a les campanyes que durant els últims mesos administracions d'arreu del món han fet per conscienciar de l'alt risc de contagi de la Covid.

Com el que va fer el govern de la Generalitat aquest agost, en què apel·lava directament als joves per impedir la transmissió del virus.


O Madrid i les Canàries, amb campanyes per sensibilitzar sobre la transmissió de la Covid.

"Una simple reunió familiar pot portar-te com a regal 40 dies en coma o fins i tot la mort", deia l'anunci de la campanya cànaria, batejat com "L'últim regal".


La Comunitat de Madrid va optar per imatges molt dures que incloïen un forn crematori com a símbol de la mortalitat del virus, en la campanya "Protegeix-te, protegeix-nos".
ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut