Jerusalem

Lieberman es disculpa per haver instat Moratinos i Kouchner a no "donar lliçons"

El ministre d'Afers Estrangers israelià, Avigdor Lieberman, ha demanat disculpes per haver convidat els seus homòlegs espanyol i francès a no ficar-se en els afers interns d'Israel. "Resoleu els problemes d'Europa abans de venir aquí a donar-nos lliçons". Són les paraules de Lieberman, que, en filtrar-se a la premsa, han obligat el cap de la diplomàcia israeliana a disculpar-se. Miguel Ángel Moratinos i Bernard Kouchner, que són a l'estat hebreu per desencallar el procés de pau de cara a la conferència euromediterrània del novembre a Barcelona, s'havien reunit amb Lieberman i altres representants israelians abans de fer-ho aquest dilluns amb representants palestins.

Actualitzat
Avigdor Lieberman ha mantingut una conversa telefònica amb el seu homòleg espanyol, Miguel Ángel Moratinos, a qui ha demanat disculpes per les filtracions que han aparegut als mitjans sobre la trobada que han mantingut juntament amb el ministre d'Afers Estrangers francès, Bernard Kouchner, en el marc de la gira que els dos europeus mantenen per rellançar el procés de pau.

"No espero que solucioneu els problemes del món, però sí que resolgueu els problemes d'Europa abans de venir aquí a donar-nos lliçons de com arreglar els nostres problemes", havia etzibat el cap de la diplomàcia israeliana als seus homòlegs espanyol i francès.

Agvinor Lieberman, líder d'un partit ultradretà que compateix govern amb el Likud i que s'ha mostrat molt escèptic amb la possibilitat que les converses de pau prosperin, considera que Europa hauria de resoldre els "problemes al Caucas i a Xipre, així com els conflictes a Sèrbia i Kosovo" abans d'intentar fer de mediadora entre israelians i palestins. "Aleshores estaré disposat a escoltar el vostre consell", havia afegit el ministre d'Afers Estrangers israelià.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut