Thermomix reclama a Lidl el 10% de les vendes del seu robot de cuina

Lidl acusa Thermomix d'"enganyar" amb l'acusació de plagi

El judici per la vulneració de la patent del famós robot de cuina ha quedat vist per a sentència

RedaccióActualitzat

L'advocat de Lidl ha acusat el fabricant de la Thermomix de fer "il·lusionisme" i d'"enganyar cervells" amb l'acusació d'haver plagiat el famós robot de cuina.

El judici per la vulneració de la patent ha quedat vist per a sentència en el segon i últim dia del procediment, que ha acabat 24 hores abans del previst.

En el torn de les conclusions, la defensa de la cadena de supermercats alemanya ha insistit que la Thermomix i el seu Monsieur Cuisine Connect són dos electrodomèstics essencialment diferents.

"Les paraules cobren importància decisiva en patents per saber què està protegit", ha afirmat l'advocat de Lidl.

D'aquesta manera ha rebatut el representant del grup Vorwerk, que ha mantingut que, tot i que algunes característiques -que el dispositiu de pesada està controlat amb un circuit i que aquest forma part de la targeta de control principal- no figuren en la descripció original de la patent, "hi són de manera implícita".

 

El sistema de segellat de la tapa de la Thermomix ha estat tema de comentari al judici contra Lidl (Wikimedia Commons)

 

Thermomix veu plagi en el mecanisme de seguretat

Durant les dues jornades, la defensa de Lidl ha intentat demostrar, amb l'ajuda dels pèrits, que el seu robot és diferent de la Thermomix i que algunes de les innovacions que inclou també estan presents en altres marques sense que per això hi hagi plagi.

Entre les infraccions de la patent que ha denunciat Vorwerk, s'ha posat l'èmfasi en el segellat de la tapa quan la màquina està funcionant, un mecanisme de seguretat que impedeix que aquesta s'obri mentre les fulles encara estan girant.

Lidl ha negat que la seva màquina reprodueixi aquesta característica i ha al·legat que es pot obrir, quan està desactivada, quan els ganivets encara giren per inèrcia. És per això que Lidl ha acusat Vorwerk de fer una "interpretació tergiversada" de la realitat.

Vorwerk exigeix a Lidl el 10% de les vendes del Monsieur Cuisine Connect, que ha estat un èxit de vendes cada vegada que s'ha comercialitzat i que costa uns 360 euros, unes tres vegades menys que la Thermomix. L'import només es calcularà si la justícia dictamina a favor de Vorwerk en sentència ferma.

El judici s'ha fet al jutjat mercantil número 5 de Barcelona.

ARXIVAT A:
JudicialGastronomia
Anar al contingut