Madrid

Líders de tot el món lamenten la mort de l'expresident argentí Néstor Kirchner

Dirigents polítics de tot el món han expressat el condol als ciutadans argentins per la pèrdua de l'expresident Néstor Kirchner. Molts missatges anaven acompanyats de paraules de suport i consol per a la vídua, la presidenta Cristina Fernández. Centenars de persones s'han concentrat a la històrica Plaza de Mayo, davant la seu presidencial, per portar flors i cartells amb frases de comiat per qui va ser el president del país entre el 2003 i el 007.

Actualitzat
El govern espanyol ha expressat el condol per la pèrdua de Néstor Kirchner, que ha mort als 60 anys després de tenir un atac de cor. L'executiu afirma que guardarà un record afectuós i de reconeixement pels esforços que va fer per treure l'Argentina de la greu crisi a la qual va haver d'enfrontar-se. Tots els grups parlamentaris del Congrés han expressat el condol per la pèrdua de l'expresident argentí.

El rei i el príncep d'Astúries han enviat dos telegrames a la presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández. Els reis han volgut destacar l'amistat que mantenien amb Néstor Kirchner i els bons moments que van viure junts.

Les paraules de condol han arribat de tot el món. La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha tingut paraules de record per a Kirchner, de qui n'ha remarcat el "compromís per servir" el seu poble. Clinton ha acompanyat en el sentiment la família de l'expresident.

"L'Argentina ha perdut un home d'Estat. La mort prematura de Néstor Kirchner deixa un buit no només al país, sinó també a l'exterior", ha dit el president del Parlament Europeu, Jerzy Buzek.

El president italià, Giorgio Napolitano, ha expressat la seva "profunda consternació" per la mort de l'exdirigent argentí, que "ha sabut guiar la vida democràtica argentina en circumstàncies molt difícils". També ho ha fet el primer ministre italià, Silvio Berlusconi.

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, i el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, han estat altres de les personalitats que han volgut enviar el condol al poble argentí.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut