La subhasta dels dos edificis del Parc Científic i Tecnològic s'ha fet aquest 25 d'octubre del 2019 davant del jutjat mercantil de Girona …
La subhasta dels dos edificis del Parc Científic i Tecnològic s'ha fet aquest 25 d'octubre del 2019 davant del jutjat mercantil de Girona (Horitzontal)

L'ICRA presenta oferta a la subhasta per quedar-se part l'edifici H2O del Parc Científic de la UdG per 1,5 MEUR

ACN Girona.-L'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) ha presentat una oferta per quedar-se el 64,54% de l'edifici H2O del Parc Científic i Tecnològic de la UdG per 1,5 (MEUR). El jutjat mercantil 1 de Girona ha subhastat la part d'aquest edifici i la totalitat del Monturiol, que ha quedat desert i que, per tant, tornarà a mans de la universitat. El preu de sortida era de 3,5 MEUR per l'edifici Monturiol i 2 MEUR per la part de l'H20 ( la resta ja és propietat de la UdG). L'ICRA, que té llogades les instal·lacions, ha presentat l'única oferta en sobre tancat i ara el jutge haurà de decidir, un cop revisada la documentació, si li adjudica o no. La subhasta és l'últim pas del concurs de creditors que va presentar el parc al 2015 pel deute acumulat.

El jutjat mercantil 1 de Girona ha subhastat aquest divendres al matí la totalitat de l'edifici Monturiol i part de l'HO2 del Parc Científic i Tecnològic de l'UdG. El preu de sortida del Monturiol era de 3,5 MEUR i del 64,54% de l'H2O (la resta ja és propietat de la universitat), de 2 milions d'euros. L'ICRA, que actualment té llogades les instal·lacions, ha presentat l'única oferta de la subhasta en un sobre tancat per la part de l'H2O en joc. La proposta ascendeix a 1.518.550 euros (MEUR) i s'abonarà un cop es faci l'adjudicació de l'edifici. Això està ara en mans del jutge que, un cop revisada la documentació, haurà de decidir si li adjudica formalment o no. Entre els requisits, hi havia que els qui optessin a adquirir els edificis els havien de destinar als mateixos usos d'investigació i recerca que tenen ara. Pel que fa a l'edifici del Monturiol, no hi ha hagut cap interessat i, per tant, l'espai tornarà a mans de la UdG, en les mateixes condicions que quan va cedir els drets de superfície a la fundació. La institució, per fer-ho efectiu, hauria d'abonar un import que encara no s'ha concretat, tot i que inicialment (comptant els dos edificis que sortien a subhasta) es preveien uns 10 MEUR a repartir en 23 anys, uns 600.000 euros anuals. Un mal menorEl rector de la UdG, Quim Salvi, ha dit que el que la universitat hauria volgut és que "totes les unitats quedessin desertes i que poguessin revertir cap a la UdG, perquè és patrimoni". Malgrat això, ha admès que l'oferta de l'ICRA és un mal menor perquè l'entesa "serà fluïda". "Al final és un institut adscrit a la universitat, participat per la Generalitat i amb qui tenim convenis de col·laboració i de recerca conjunta", ha dit. Un procés llarg i complexEl jutge va enviar a liquidació la institució el mes de març del 2017, que va entrar en concurs de creditors dos anys abans. Les parts van intentar buscar un acord fins a l'últim moment però, finalment, no es van aconseguir els diners que reclamava l'Estat (el seu principal creditor) a qui devien més de 27 MEUR, dels quals 13,4 s'havien d'aportar en efectiu. La subhasta és el darrer pas del procés i arriba desprès que s'hagin superat les anteriors fases de la liquidació, que preveien la venda dels actius (les unitats productives, els edificis propietat de la Fundació del Parc) bé en un sol lot, en diversos lots, o per separat. Diversos edificis i grups de recercaEl Parc Científic i Tecnològic de la UdG compta amb sis edificis que presenten ocupacions quasi completes, acull fins a 36 grups i unitats de recerca (entre ells l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, el centre tecnològic EURECAT, 5 grups TECNIO de la UdG, els Serveis Tècnics de Recerca de la UdG, i altres grups de recerca), i més de 130 empreses, que van des d'start-ups, fins a grans empreses, com ara Hewlett Packard, Hipra o Som Energia. Entre tots aquests agents, cada dia treballen al Parc UdG cap a 1700 persones.

Anar al contingut