Barcelona

"Libros prohibidos", un recull gràfic i social d'una tradició de llibres innovadors que va truncar la Guerra Civil

Des de la dictadura de Primo de Rivera i fins a la postguerra, a Espanya, van aparèixer molts llibres que reflectien l'efervescència d'idees revolucionàries que arribaven de molts punts d'Europa. La majoria van poder escapar de la censura, però no del risc de caure en l'oblit. Recuperar-los és el que pretén ara el llibre de dos joves que posen l'atenció en el valor del disseny d'aquelles publicacions.

Actualitzat
La passió de Sergi Freixes pel disseny de les portades dels llibres l'ha fet remenar en moltes llibreries de vell. Les seves mans han examinat milers d'exemplars a la recerca dels dissenys més innovadors des de la dictadura de Primo de Rivera a la postguerra.

Primo de Rivera va aplicar la censura a tots els llibres de menys de 200 pàgines. Pretenia així deixar unes determinades publicacions fora de l'abast de la major part de la societat.

Una bona part d'aquestes històries les han recollit en el llibre "Libros prohibidos". Analitzen tant la part gràfica com social d'uns anys amb una gran efervescència d'idees que va truncar la Guerra Civil.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut