Líbia amenaça Open Arms de disparar-li si s'acosta al seu territori

En unes imatges que l'ONG catalana ha fet arribar a TV3 se sent com la guàrdia costanera líbia alerta l'embarcació de Proactiva Open Arms que, si torna a la costa de Líbia, li dispararà

Actualitzat

La guàrdia costanera líbia ha advertit aquest dilluns l'ONG Proactiva Open Arms que si torna a acostar-se al límit de les seves aigües territorials, li dispararà.


En unes imatges que l'ONG ha fet arribar a TV3, se sent clarament l'amenaça. El diàleg entre el capità de l'Open Arms i el de la patrullera líbia no deixa dubtes:

Patrullera líbia: "No torneu, si no, us dispararé". Ho repeteixo, la propera vegada sereu objectiu, sense cap altre avís. Em rep? Canvi."

Open Arms: "Sí, senyor, el rebo alt i clar i hem entès el missatge."

Patrullera líbia: "Us hem estat vigilant els últims dos dies i teniu una activitat sospitosa. Hi ha informació que esteu tractant amb traficants. No torneu en direcció a les nostres aigües. La propera vegada sereu objectiu. Em rep? Canvi."

L'ONG catalana denuncia sense embuts que aquesta última amenaça forma part del conjunt de mesures iniciades per la Unió Europea per fer desdir les organitzacions que treballen al Mediterrani central de rescatar els migrants que s'hi endinsen.

Camps: "No estem delinquint, estem salvant vides"

En declaracions a TV3, el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha dit que "no hi ha cap necessitat d'amenaçar" i ha afirmat que l'embarcació de l'ONG catalana estava "fora de les aigües territorials líbies" i sense cap vaixell al voltant, de manera que no podien "tenir cap contacte amb ningú".

Open Arms denuncia amenaces i calúmnies constants de l'organització d'extrema dreta Defend Europe, que els molesta amb un vaixell i els acusa de col·laborar amb traficants de persones i demanen que Europa no els criminalitzi.

"No estem delinquint, estem salvant vides, mentre tot això passa mor gent al Mediterrani lamentablement i continuarem fent el que hem fet fins ara, encara que ens disparin i encara que ens amenacin"

 

 

L'1 d'agost, la Unió Europea va entregar 46 milions d'euros a Itàlia per protegir la frontera amb Líbia i frenar l'arribada de migrants a través del Mediterrani. Més de 95.000 persones han arribat a Itàlia aquest any procedents de les costes líbies.

També des d'aquest agost, i a petició de les autoritats líbies, la Unió Europea dona suport logístic i econòmic a Líbia. La UE ha desplegat embarcacions al nord de les aigües territorials líbies i ha donat 90 milions per millorar les condicions dels migrants atrapats al país i ajudar-los a tornar al continent africà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut